Апокалипсис 5G

Учени, еколози, лекари и граждани от целия свят се обръщат към правителствата с призив към телекомуникационните компании да се спре разгръщането на безжичните мрежи 5G (пето поколение), които наричат „експеримент над човечеството и околната среда“ и определят като „престъпление по международните стандарти“.

Изследванията показват, че безжичното излъчване може да доведе до увреждане на ДНК, психоневрологическо въздействие и други здравословни проблеми.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 1530.jpg

„Независимо че излъчването, свързано с 5G технологиите, не е изследвано така широко като излъчването, породено от съвременните технологии на клетъчните телефони, съществуват множество изследвания и данни, свидетелстващи за значително въздействие върху здравето и развитието на човека –  казва д-р Джери Филипс, професор в Катедрата по химия и биохимия в Университета в Колорадо. – Безпокойство предизвиква не само потенциалното въздействие на излъчването, свързано с 5G, но и това, което може да възникне в резултат на комбинираното въздействие на 5G с други източници на нейонизиращо излъчване в нашата среда.“

Тъй като 5G връзките набират популярност, ще бъдат изградени още кули за излъчване на сигнали. Това ще доведе до нуждата от друго оборудване за доставка на тези сигнали. Но 5G изисква и много по-многобройна мрежа от кули в сравнение с предишните поколения. Инфраструктурата 5G изисква кулите да са много по-близо една до друга, като по този начин се създава мрежа от денонощно непрекъснато излъчване около домовете ни.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е hqdefault.jpg

Радиочестотите на безжичните излъчвания са класифицирани като канцероген от клас 2b от Световната здравна организация, което е опасно за здравето. През 2011 г. СЗО и Международната агенция по изследване на рака (МАИР) класифицираха радиочестотните електромагнитни полета като възможно канцерогенни за човека. Според първоначалния анонс тази класификация е базирана на „повишен риск за глиома, злокачествен тип рак на мозъка, свързан с използването на мобилен телефон“.

 

%d блогъра харесват това: