Експеримент с неизвестен край

Световна сензация: рискувайки живота си, руският криолог Анатолий Брушков изпробва върху себе си нова рецепта на младостта. Ученият си инжектира древна бактерия, открита във вечно замръзналия лед. Възрастта на микроорганизма е няколко милиона години.

Брушков е уверен, че с помощта на устойчивия микроб ще успее да повиши имунитета си и дори да се сдобие със свръхспособности.
До неотдавна биолозите само гадаят относно максималната продължителност на живота – 100, 200, 500 години. Всичко се променя след експедиция до пояса на вечната замръзналост в Якутия. Там учени от Московския държавен университет откриват жива бактерия на възраст над 3,5 млн. години.
На света има същества с наистина удивителна продължителност на живота. И експедицията в Якутия не е случайна. Учените геронтолози обръщат внимание на дълголетието на народите в Якутия. Неблагоприятните условия на живот не им пречат да достигат до 120-годишна възраст. А броят на деветдесетгодишните е повече, отколкото в Кавказ.
Изучаването на живота на якутите навежда специалистите на мисълта, че причината за тяхното дълголетие в неизвестни на науката микроорганизми, които попадат у хората заедно с водата от разтопения лед. След като изследва бактерията, Анатолий Брушков разбира, че тя знае тайната на вечния живот. Ученият се решава на смелия експеримент и въвежда в организма си разтвор с якутски бактерии.
Разбира се, процедурата се извършва след предварително проведени експерименти с животни. Резултатът надминава всички очаквания! Не само че животът на опитните плъхове се увеличава два пъти, но дори и в напреднала възраст те са способни да произвеждат многобройно потомство. Учените са уверени, че в ледовете може би се крият и по-древни и неизвестни до този момент видове.
Изводите на специалистите от МГУ са потвърдени и от чуждестранните им колеги. Учени от Калифорнийския университет са приключили изследването на генома на народите, живеещи отвъд Полярния кръг. Изводите им са сензационни! Оказва се, че хората от Крайния север имат генетична формула, различна от тази, която се открива у жителите на други региони.
Анатолий Брушков признава, че след инжектирането на бактерията усеща известно подмладяване на организма: изчезва умората, подобрява се паметта му. Засега експериментира само върху себе си. Но е уверен, че скоро примерът му ще бъде последван от милиони.
Човешкият организъм буквално гъмжи от микроорганизми. Клетките на бактериите в нас са 10 пъти повече от клетките на тялото ни. Според учени значението на микроорганизмите е подценявано, а именно те могат да съдържат тайната на вечната младост.

%d блогъра харесват това: