Луната може да ни напусне

1204

Луната – най-романтичният обект на звездното небе или дом на високоразвита извънземна цивилизация?

От незапомнени времена хората са се опитвали да открият причина за появата на Луната, да разгадаят натрупалите се през вековете тайни. Съществуват множество заслужаващи внимание свидетелства, че земният спътник не е естествен: той не е споменат нито в трудовете на древнокитайските астрономи, не фигурира в нито една древна карта на земното небе. Какво би могло да означава това?
Затова пък във всички земни култури се говори за Всемирен потоп. Съвременни учени астрофизици смятат, че именно появата на Луната, от която, както е известно, зависят приливите и отливите, е причината за този природен катаклизъм.
В по-късни предания се говори за неизвестни пришълци, долетели от Луната. Едни народи ги наричали „богове”, други – „хора”, а трети – „метални същества”. Разбира се, мнозина приписват всичко това на фолклора, но още в миналия век на Луната са наблюдавани множество странни явления, които нямат логично обяснение. Например през 1940 г. на нея се появили светещи точки, движещи се със скорост 2 – 7 км/сек., а на 26 ноември 1956 г. се появил „Малтийски кръст” – голям кръстообразен светещ обект. Учените не могат да обяснят и правилното разположение на лунните кратери.
Ако Луната действително е изкуствено създаден обект, едва ли тя изпълнява ролята на обикновен летателен апарат, смятат изследователи на аномални явления. Най-вероятно тя е нещо като космическа станция с гигантски размери, построена за наблюдения и контрол над процесите на Земята от страна на развита извънземна цивилизация. И никой не може да ни гарантира, че някой ден двигателят на нашия „естествен спътник” няма да заработи и да го отнесе в безкрайния Космос…

%d bloggers like this: