Владимир Ажажа: Съжителстваме с надхуманоидна форма на разум

smi11

Те идват от други планети или отдавна живеят сред нас?

В новата си книга „НЛО. Разгадаване на тайната” известният уфолог академик Владимир Ажажа формулира своята сензационна доктрина, според която човечеството съжителства с надхуманоидна форма на разум. „Летящите чинии” са пилотирани не от обитатели на други планети, както се смяташе досега. Тогава от кого? Руският учен излага своите идеи пред изданието „Аргументи и факти”…

 ЗА КАКВО МЪЛЧАТ САЩ

43814-ZGY2N2UwMmFjZA

Владимир Ажажа:

– Да се отричат фактите на наблюдаване на НЛО вече е просто глупаво. Тези обекти са виждани от хиляди психически здрави хора, които не биха могли да се наговорят. Човек не е способен да обясни 25% от всички случаи на наблюдения на неидентифицирани летящи обекти.

Спецслужбите на всички развити страни разполагат с данни за НЛО. Свои досиета имат Агенцията за национална безопасност (АНБ) на САЩ и ФБР. При това в досието на АНБ се съдържат сведения за сепаратистко съглашение на правителството на САЩ с раса на извънземни същества.

„Аргументи и факти”:

– Какви доказателства има, че НЛО съществуват?

ВА:

– Натрупана е много информация от военни моряци и летци. Има установени 140 места на базиране на НЛО в труднодостъпни места и тунели. Около 90 от тях са на сушата, останалите – под водата (в Средиземно и Черно море например, в езерото Байкал). Днес не знаем откъде те са дошли и с каква цел, пристигнали ли са въобще или живеят отдавна редом с нас. Важното е, че сега е известно: не сме сами във Вселената.

„АиФ”:

– А какво ще кажете за проекта SETI (търсене на сигнали от извънземен разум)? Той така и не даде никакви резултати за повече от половин век.

ВА:

– Не твърдя, че си имаме работа с извънземни. Търсеният извънземен разум не е открит досега, макар че по формулата на Дрейк (американски астроном, който пръв създава радиотелескоп с цел да открие извънземен живот) във Вселената би трябвало да има излишък от високо развити цивилизации.

C7N27D 3d render of flying saucers ufo on night background

Въпреки разпространеното мнение уфолозите не се занимават с търсене на извънземни. Те изучават особеностите на проява на Земята и в Космоса на различни форми на чужд разум и тяхното въздействие върху хората, природата и техниката. За почти четиридесет години уфологична дейност, по пътя на търсенето, пробите и грешките, съм предложил немалко хипотези. И в края на краищата достигнах до нова доктрина. Сега я патентовам като откритие.

„АиФ”:

– И в какво е същността й?

ВА:

– В това, че извънземният разум – това не са някакви „зелени човечета”, а гигантска мислеща система, живо пространство по подобие на Соларис, описано от Станислав Лем. Нещо като глобален интернет, който пронизва всичко наоколо. И човечеството се явява негова част, ние съществуваме съвместно и паралелно с тази форма на разум. Нашите „Аз”, тези милиарди неврони, от които се състои мозъкът на всеки от нас, влизат в неговата мрежова структура, образувайки единно цяло. В този контекст чуждият разум е научното обоснование на Бога.

Тогава какво са НЛО? Смятам, че това са техническите устройства за реализация на програмите на чуждия разум. Образно казано – неговите резиденти на Земята. Те използват скрити бази, а се управляват от киборги – бездушни продукти на генното инженерство, които нямат нито слух, нито нервна, нито храносмилателна система…

UFO-main_1156567a

ПРЕСТОЛЪТ НА БОГА

„АиФ”:

– Какви основания имате да говорите за чужд разум?

ВА:

– 75 години са ни учили, че съзнанието е най-висшата, свойствена единствено на човека форма на отражение на реалността. Тоест изключително свойство на човешкия мозък. Но за тези години са издигнати немалко оригинални и плодотворни научни идеи. Изясни се, че феноменът на съзнанието не изисква задължителна връзка с човешкия мозък. Той може да бъде абстрактен оператор. Например машинният интелект притежава всички функции на съзнанието, освен интуитивното получаване на информация. Елементарните частици „умеят” да получават информация отвън, да я съхраняват и да я предават. А последните изследвания показват, че те са способни да извършват и логически операции с нея! Излиза, че различни елементи на съзнание притежават не само всички живи, а дори и всякакви други обекти в материалния свят. С други думи, съзнанието може да носи не само индивидуален характер. От тук има само крачка до единното планетарно или космическо съзнание. Знаете ли например, че вакуумът може да бъде мислещ?

b380520018a89ebc06d337f951d3a129

„АиФ”:

– Как така?!

ВА:

– Въз основа на този подход е изградил теорията си математикът В. Налимов. Става дума не просто за празнина, а за физически вакуум, за сложен квантово-механичен обект. Оказва се, че той може да носи в себе си смислова информация и да оперира с нея. От многовековния опит е известно, че човекът е способен да се включи към нея. Най-често това се случва при т.нар. изменени състояния на съзнанието – транс, медитация, молитва.

„АиФ”:

– Затова ли наричате чуждия разум научно обоснование на Бога?

ВА:

– Не само затова. Обителта на Бога вече е попадала в обектива на орбиталния телескоп „Хабъл”. На 26 декември 1994 година „Хабъл” предаде на Земята снимките, на които е запечатан плаващ в Космоса град – гигантска структура, проточила се на милиарди километри и сияеща с ярка неземна светлина. НАСА веднага засекрети снимките, но някои все пак са свалени от сървъра. И те потресоха света. Плаващият град единодушно беше признат за Обителта на Твореца – мястото, където единствено може да се намира престолът на Господа. Така казват и много експерти, учени, представители на НАСА.

Според някои слухове, че папа Йоан Павел ІІ е помолил да му изпратят тези фотографии. Ватиканът нито потвърждава, нито опровергава тази информация.

 5dff0b9d64c341e9229aa0806bf7229c

Телескопът „Хабъл” откри Обителта на Бога – гигантска структура, плаваща в космическото пространство и сияеща с неземна светлина

http://www.aif.ru

3 thoughts on “Владимир Ажажа: Съжителстваме с надхуманоидна форма на разум

  1. Все повече хора ще проумяват истината, че Висшият разум, наречен от нас Бог е част от самите нас и ние сме част от Него. Позволете да ви цитирам едни Негови думи, изказани чрез Румяна Господинова: “Дарвин е създал теорията си, но е пропуснал факта, че Аз го отворих и поднових.
    Той не спомена, че отварянето на човешките способности са дело на фисша форма на съществуване в природата. Аз идвам и ви подготвям за нивата на вашите възприятия и ви подготвям за новите ви открития.
    Тези, които Ме отварят в тях заговаря Моят глас и те вече черпят информацията Ми със собстения си мозък. Там е центърът на Вселенската информация, която Аз предавам на хората ви, а те от своя страна на вас…”

  2. Нека да е Божията воля, а ние неговите проводници в мисията за мир, любов и светлина!

Comments are closed.

%d bloggers like this: