Вратата на Времето

93233232

Мнозина са чували за понятието „врата на Времето” или „врата на Съдбата”, но малцина знаят за какво става дума. Всъщност това са аномални зони, където… изчезват хора.

 Едно от тези загадъчни места е в северозападната част на Аралско море, където се намира остров Барсакелмес. В превод името му означава буквално „ще отидеш – няма да се върнеш”. Това място се ползва със зловеща слава сред местното население. Причината е, че на острова постоянно изчезвали хора, като никой не можел да обясни причината. Това се случвало чак до края на миналия век.

Освен това сред местните са запазени свидетелства, че на острова нееднократно са се появявали загадъчни непознати от неизвестни култури и други епохи. Така например през 1934 г. полицай задържал човек, който се опитвал да напусне острова с рибарска лодка. Мъжът бил облечен в копринена червена дреха и говорел на език, наподобяващ японски или китайски. Полицаите намерили преводач, но за учудване на специалиста задържаният говорел на изключително рядък диалект, съществувал в Япония през ХVІІІ столетие. Той разказал, че е роден през 1718 г. и принадлежи към императорския род. Корабът, с който пътувал за един от тихоокеанските острови, попаднал в буря и се разбил. А вълните изхвърлили японеца на брега, където го арестували.

Учените са уверени, че този случай, както и много подобни, свидетелстват, че на нашата планета съществуват места, на които се случват странни феномени. Така например много пилоти, които са летели над Сибир и тайгата и по-точно в района, където се предполага, че е паднал Тунгуският метеорит, споделят, че от самолета са наблюдавали странни събития, случили се в миналото, и са виждали изменения на ландшафта. През 1978 г. Андрей С. – пилот на самолет „Ан-24”, превозвал геолози, когато попаднал в облачна зона и изведнъж видял под себе си вместо тайгата – савана с яркозелен цвят и гигантски животни, които пасели наоколо. Няколко минути по-късно самолетът попаднал в мощна буря, а когато излязъл от облаците, отново летял над тайгата.

В средновековна Европа местата, на които се наблюдавали пространствено-времеви аномалии, се наричали „капани на дявола”. Така например на пътя към Дрезден имало голям камък с отвор в средата. Външно напомнял врата. А ако се вярва на дрезденските хроники, според които всеки пътешественик, който премине през този отвор, изчезва без следа, може да се предположи, че това е „врата на Времето”. През 1546 г. градски магистрат взел решение да изкопае до камъка голяма яма, да го бутне в нея и да го покрие с пръст. Но и това не помогнало. И въпреки че камъка го нямало, на мястото му периодично изчезвали хора…

Сицилийски хроники от 1753 г. разказват, че в малкото селце Такона, в двора на изоставен замък, буквално се разтворил във въздуха занаятчия на име Алберто Гордони. И то пред очите на изумените свидетели. След почти три десетилетия мъжът се появил на същото място. Той разказал, че попаднал в странен бял тунел, в края на който се виждала ярка светлина. Тръгнал към нея. И както му се сторило, буквално след минути се върнал обратно в двора на замъка.

Изследвали го лекари и стигнали до извода, че е с всичкия си, но и не лъже. Тогава местните жители решили да проверят думите на занаятчията. Когато всички отишли на мястото, Гордони направил една крачка и… изчезнал. Повече никой не го видял. Тогава свещеникът заповядал прокълнатото място да бъде оградено с висока каменна стена, която напръскал със светена вода.

Учените също се опитват да разкрият мистерията на вратата на времето, на пътуванията във времето и пространството. Първият, чийто експеримент в това отношение бил официално зафиксиран, е Алберт Айнщайн.

Преди него също са правени опити. Така например гръцките магове и древноегипетските жреци, алхимиците и физиците от Средновековието постоянно търсели начини да управляват времето. И понякога дори успявали. В малък старинен манастир в градчето Люнен е запазен документ, датиран към края на ХVІІ столетие. В него се споменава алхимикът Албрехт, който с помощта на философски камък успял да пренесе във времето Фридрих Барбароса и по-късно съставил подробен отчет за този период. Освен това съществуват и косвени доказателства, че експерименти, насочени към въздействие върху времето, е провеждал и Никола Тесла.

Айнщайн пък конструирал електромагнитен прибор, с помощта на който през 1943 г. успял да отдалечи от съвременната пространствено-времева матрица есминеца „Олдридж” на американските ВВС. Последствия от експеримента обаче се оказали много негативни за екипажа, затова се наложило ученият да унищожи своя прибор и всички чертежи.

Нашите предци са били уверени, че освен реалния свят съществуват и множество тънкоматериални светове. А съвременната наука едва започва да се доближава до разбирането на този феномен.

Днешните физици смятат, че пътуванията във времето са възможни благодарение на магнитното излъчване, което не е изучено напълно. Източници на такова излъчване са големите космически обекти. А повишената магнитна слънчева активност, както и аномалните магнитни колебания на планетата Земя могат да станат причина „вратата на Съдбата” да се отваря все по-често за човечеството.

1 thought on “Вратата на Времето

  1. Експеримента за който говорите през 1943г. не е на Алберт Айнщайн, това е Експеримента “Филадефия” и е направен от Никола Тесла !!!!!!!!

Comments are closed.

%d bloggers like this: