Географска карта на Европа на 1 млн. години

1390838133_croppedpaleo

Хората са съставяли карти още преди да създадат писмеността. Но докато най-вероятно писмеността е произлязла от Близкия изток в края на четвъртото хилядолетие преди нашата ера, не съществува консенсус по отношение възрастта и произхода на най-старите карти в света.

И ето че се появява археолог-любител с потресаваща находка, която разрушава всички научни догми. Какво да се прави, ако е открита най-старата карта в света, най-малкото десет пъти по-стара от предполагаемото начало на абстрактно мислене у разумния човек? Как ви се струва карта, чиято възраст се колебае от половин милион до един милион години?

Дейвид Кинг е страстен археолог, който събира, анализира и изследва най-древните археологически слоеве в долината Колн в Англия. За 20 години разкопки той събира повече от 10 000 артефакта от палеолита в този район.

1390838141_9572939249_6ac80eca68_o

Картата, която открива, е гравирана върху речен камък с размери около 12 см. Достатъчни са дори малки познания по география, за да се различат на картата крайбрежията на Европа, изсечени върху камъка. Но за съвременната наука е трудно да го признае, както и за повечето учени.

В продължение на 10 години Дейвид Кинг обикаля научните инстанции, но не може да получи признание от „официалните” археолози, че това е изкуствен артефакт. „Всички казват, че е съвпадение или „естествено” явление и че доисторическият човек не е бил в състояние на такъв подвиг. Дори дете с ограничени географски познания може да разпознае западноевропейското крайбрежие на тази карта, но учените така и не го признават…”

Кинг твърди, че повърхността на камъка представлява „точни и подробни карти на крайбрежия, езера и речни системи от Северна Европа чак до Южна Африка”.

1 thought on “Географска карта на Европа на 1 млн. години

  1. Значи няма онези тъпаци от колониите отвъд океана, както и самият океан, а sa знаели за всичко на _ъза на европата, която още не е знаела как се казва и то само на 12 см. Това предполага, че откривателят е само англичанин, наследник на някой от войниците от римските легиони от района на сегашната БРЮМ. А аз се чудех, как пастървата от Охридското езеро знае къде се намира Амазонка и отива до там и се връща пак в Охридското езеро да си хвърли хайвера. Също като рибата чавыча, която прави същото от Сахалин до екваториалните води на Тихия океан и пак се връща на Сахалин. Макетата начи имат неизтриваема памет, дори като английски поданици след милион години. А какво става тогава със сътворението на света? Добре че има макета по всичките земни кълбета…!?

Comments are closed.

%d bloggers like this: