Даровете на Таро

07Картите Таро се използват широко главно при гадаене. При това малцина знаят, че образите в тях могат да се превърнат в могъщи талисмани на щастие, успех и финансово благополучие.

 Изображенията на картите таро са изградени по системата на древните взаимовръзки, включващи в себе си същества, растения, цветове, камъни и символи, свързани с мъдростта на кабала и кармичните пътища на човека. Всяка карта въплъщава енергията на разположените върху нея езотерични образи и я предава на човека.

Ето няколко прости начина да превърнете картите Таро в свои талисмани.

ТРИ ЖЕЛАНИЯ

 Картата „деветка чаши” (названията са изписани върху картите) понякога е наричана карта на осъщественото желание. Извадете я от тестето и на лист хартия напишете три желания. Поставете картата заедно с листа хартия (така, че да се вижда надписът) в рамка за снимка и я окачете на видно място. И нека ви стане навик да я гледате всеки ден по няколко минути, като се съсредоточите върху списъка с вашите желания.

 „КОЛЕЛОТО НА ФОРТУНА”

 Към този ритуал трябва да се пристъпва в първия вторник след новолуние и да се повтаря всеки ден до настъпване на пълнолуние.

Извадете от тестето картата „колелото на Фортуна”. Тя означава, че ще се окажете на мястото и по времето, когато късметът сам ще падне в ръцете ви.

Поставете картата на видно място, така че да можете често да я виждате. Запалете благовония с аромат на сандалово дърво, портокал или кедър. Докато те горят, наблюдавайте картата в течение на десетина минути и повтаряйте афирмация със следното съдържание: „В живота ми има и щастие, и изобилие и успехът ме съпътства във всичко”.

СИЛАТА НА СЛЪНЦЕТО

 Благодарение на този ритуал ще се укрепи вярата ви в собствените сили и ще нарасне вашето благосъстояние. Ако обстоятелствата го позволяват, по-добре извършете ритуала на чист въздух, под слънчевите лъчи.

Извадете от тестето на Таро картата „слънце” и я поставете така, че лицевата й страна да е обърната към вас. Запалете свещ и докато тя гори, съсредоточете цялото си внимание върху картата. Представете си, че слънчевата светлина пада върху вас (дори и да се намирате вътре в помещението), как лъчите на небесното светило ви изпълнат със своето сияние и ви зареждат с необходимата ви жизнена енергия. Почувствайте как растат вътрешните ви сили. След десетина минути угасете свещта.

Повтаряйте този ритуал колкото е необходимо, докато не повярвате в себе си и в това, че от този момент всякакви задачи са ви по силите.

КРЪГЪТ НА КЪСМЕТА

 Извадете от тестето Таро следните карти: „слънце” (яснота, увереност в себе си), „колелото на Фортуна” (късмет, щастлив случай), „звезда” (надежда), „деветка чаши” (изпълнение на желание), „десетка монети” (успех), „тройка чаши” (радост, тържество) и „мир” (справедливост, хармония, спокойствие). Разположете ги в кръг и седнете в центъра му. Затворете очи. Представете си, че всичко, което символизират картите, идва към вас.

Изпълнявайте ритуала, когато очаквате повишение по служба, ако искате да привлечете благоприятния взор на съдбата към себе си. Отделяйте му по няколко минути всеки ден.

 ПАРИЧНИ ПЕНТАКЛИ

 Ако имате финансови затруднения, Таро отново може да ви помогне. Изберете от тестето следните пет карти: „асо пентакли”, „тройка пентакли”, „деветка пентакли”, „десетка пентакли” и „колелото на Фортуна”. Пентаклите символизират пари и материално благополучие.

Асо – образът на новите начинания и новите възможности.

Тройката е символ на вашите способности, които ще ви помогнат да постигнете желаната цел (в дадения случай – финансови постъпления).

Деветката символизира успех, тя гарантира успешно завършване на финансовото ви начинание.

Десетката е символ на изпълнение на желанията, а „колелото на Фортуна” е своего рода указател, че се намирате на нужното място в нужното време.

Разположете картите на пода във формата на звезда. Затворете очи и си представете как успехът, благосъстоянието и благополучието, символизирани от тези пет карти, преизпълват живота ви.

 ПОКРОВИТЕЛСТВОТО НА ИМПЕРАТРИЦАТА

 Ако искате да повишите нивото на вашия доход посредством някакво творческо начинание или с парични вложения, ще ви помогне картата „императрица”. Тя символизира плодотворната сила на женското начало, но този ритуал може да се изпълнява както от мъж, така и от жена.

Поставете картата с „лицето” нагоре на масата в северната част на вашето жилище или, ако сте запознати с фън-шуй, поставете я във вашия сектор на благосъстоянието. Напълнете чаша вода, сложете я на картата и я оставете за през нощта. През това време картата ще подхрани водата със своята сила и енергетика.

На сутринта изпийте водата, без да откъсвате поглед от картата. Усетете как енергията и силата на „императрицата” се вливат във вас. Сега сте уверени, че всяка цел е по силите ви, вашите способности, находчивост и въображение ще ви помогнат да решите всяка поставена задача.

Невидимите телохранители

Колко страшно е понякога да се прибирате по тъмно у дома сами, особено в големите градове. Магическата защита ще ви направи по-неуязвими и ще ви придаде увереност в такива случаи.

Ако ви се налага постоянно да се сблъсквате с такава опасност, непременно се снабдете с гранат, който се смята за един от най-добрите камъни-амулети за такива случаи. Той потушава вашите външни енергийни сигнали и не им позволява да достигнат до враждебните сили. Разбира се, няма да станете невидими в прекия смисъл на думата, но се убедете, че сте по-незабележими, че сте се слели с околната среда.

Скептиците могат да възразят, че ако имате защитен талисман, вие не се тревожите и затова от вас не се излъчват т. нар. „флуиди на жертвата”. Независимо от всичко подобни кристали са предпазвали пътешествениците векове наред. Медальон с образа на Николай Чудотворец или пришит към дрехата тюркоаз също са старинни амулети, осигуряващи безопасно придвижване в криминогенната обстановка на големия град.

Преди да напуснете помещението, кажете следното заклинание: „Господи, целият свят е мой благодарен дом. Около моя дом има каменна планина. Богородица с Христос я пазят и във всички пътища ме съпровождат. Слава на Отца и Сина и Светия дух. Амин!”.

Ако вървите сами в тъмна уличка или пътувате в празен вагон на метрото или влака, запълнете заобикалящото ви пространство с образи на приятели и роднини. Когато се върнете у дома, може би те ще ви признаят, че са мислели за вас именно по времето, когато сте установили връзка с тях.

На улицата можете да се обвиете в мека сива мъгла и уверено да крачите в нея към местоназначението, като ясно си я представяте. Издигнете от двете страни на пътя високи скалисти стени. Стъпките ви могат да ви се сторят необичайно тихи – това е благодарение на тази защитна магическа аура, която създавате. Вървете по ясния, ярко осветен тесен проход, който мислено сте създали, по посока на светлото петно на изхода: скалите ще се затварят зад гърба ви, за да задържат враждебните преследвачи.

%d bloggers like this: