Загадъчните свойства на пирамидите

404-40

Учените продължават да спорят откъде са се появили древните пирамиди – дали са творение на човешките ръце, или нашите космически съседи са участвали в изграждането на тези мегалитни съоръжения.

Едно от седемте чудеса на света са пирамидите в Гиза, недалеч от Кайро. Най-високата от тях – Хеопсовата пирамида, достига 146 м. И досега остава загадка по какъв начин е изградено това съоръжение. Построяването й се отнася към първата половина на третото хилядолетие преди нашата ера. Изчислено е, че за да се пренесат всички камъни в пустинята до мястото на строежа, биха били необходими 20 000 товарни влака. Само че по онова време не е имало и помен от този вид транспорт.

Според специалистите в първоначалния си вид пирамидите в Египет са били покрити с огромни листове злато. Но откъде се е взело в такива огромни количества? Едва ли са го добивали земните жители. Тук идва идеята за възможното „коопериране” на земната цивилизация с космически пришълци. Съществува хипотеза, че пирамидите са не само гробници на фараоните, а своеобразен агрегат, излъчващ мощни, невидими за очите вълни. Изследванията им показали, че тези съоръжения влияят благотворно на околната среда и върху емоционалното състояние на човека. Принципът на златното сечение, заложен в основата на тяхното строителство, помага на човека по-добре да се адаптира към средата и повишава защитните свойства на организма.

Златно сечение (известно още като златна пропорция, златен коефициент или божествена пропорция) е ирационално число в математиката, което изразява отношение на части, за които по-голямата част се отнася към по-малката така, както цялото към по-голямата. То се отбелязва с гръцката буква φ и има стойност приблизително равна на 1,618 – (a+b)/a=a/b. Златното сечение е не само математическо понятие, но е символ за красота, хармония и съвършенство в изкуството, науката и природата. Терминът „златно сечение” е въведен от Леонардо да Винчи като пропорция за „идеалното човешко тяло”. То е било познато на египтяните и древните гърци още в Античността. Представата за хармония и отношение e в основата на философските идеи на Питагор. Египетските пирамиди и Партенонът са пример за използването на пропорцията φ в архитектурата.

Френският учен физик Антоан Бови, изследвайки Хеопсовата пирамида, установил, че всички подобни съоръжения притежават забележителни свойства. Той направил копие на пирамидата и поставил под него парче месо. Месото останало свежо в течение на 20 дни. А острието на бръснач, поставен в пирамидата, се заточва без каквито и да било усилия. Учените забелязали нещо интересно: копието на пирамидата обезателно трябвало да бъде ориентирано по оста юг – север, така както са разположени пирамидите в Египет. Било установено, че копието на пирамидата ускорява зарастването на рани, изгаряния, премахва отоци, облекчава ревматични болки.

Французинът изработил своята пирамида в домашни условия: изрязал от дебел картон 4 равнобедрени триъгълника с основа 345 мм и катети 330 мм, залепил ги, вътрешната повърхност облепил с обикновено домакинско фолио, а отвън боядисал пирамидата с червена боя. За лечение пирамидата трябва да се поставя с основата си върху източника на болката и да се задържи най-малко за половин час, при главоболие – само 15 минути. Не бива да се поставя над сърцето, особено ако човекът има имплантиран сърдечен стимулатор. Освен това пирамидата е противопоказана за лечение на деца.

За необичайните, невидими за окото вибрации, излъчвани от пирамидите, разказват и някои древноегипетски манускрипти. До нас е достигнала легендата, че в лявото рамо на египетския Сфинкс е зазидана капсула, в която се пазят обясненията на тайните на мирозданието и на много явления, определяни като аномални. Но същата легенда гласи, че тази капсула хората ще могат да извадят едва когато достигнат високо духовно ниво, когато в света бъдат прекратени всички войни и убийства. Несъвършените хора могат да използват тайните знания не за благо, а за разрушаване на хармонията в света, а Сфинксът никога не би допуснал това…

1 thought on “Загадъчните свойства на пирамидите

  1. Статията е много интересна и тя кара дори нас,обикновените хора,

    които не се занимаваме с тези въпроси, да се заинтересуваме от

    тях не само от чисто любопитство,но и с цел да се възползваме от

    тези научни разкрития в живота.

Comments are closed.

%d bloggers like this: