Защо малцина помнят миналите си животи? (видео)

146999421751768

Феноменът реинкарнация – т.е. прераждането, все още не е признат нито от официалната наука, нито от християнските ортодокси. Един от най-големите му противници е всемогъщият Ватикан.
И то когато вече със сигурност е известно, че в ранното християнство идеята за реинкарнация е съществувала, но по-късно е премахната от учението, тъй като пречи да се упражнява пълен контрол над умовете на хората. Разбира се, много по-лесно е те да бъдат плашени с ужасния ад, а не да разчитат на втори шанс.

Във всички времена на Земята е имало хора, които помнят свои минали въплъщения. Сред тях са и много изключителни личности, като Питагор, Елена Блаватска, да не говорим за просветлените полубогове Буда, Иисус Христос, Далай лама. Но защо хората, които помнят миналите си животи, са толкова малко?

Според езотерици неслучайно споменът за минало съществуване е блокиран, тъй като, ако душата на човека все още не е развита, той може да навреди на усъвършенстването й в новото прераждане. Неслучайно просветлените личности винаги са помнели своите превъплъщения, което не се отнася за основната маса хора. Днес обаче, когато се намираме на прага на смяна на расите, все по-често се раждат деца индиго, които също помнят миналите си животи. И те стават все повече…

В своето упорство в отричането  на реинкарнацията ортодоксите се позовават на факта, че основната маса хора не помнят превъплъщенията си, а единиците, които твърдят обратното, според тях са фантазьори (особено що се отнася до децата) или психично болни. Но тогава излиза, че почти всички известни личности, в това число и Буда и Далай лама, са просто пациенти на психиатрични клиники.

Има обаче и друго противоречие: при провеждане на сеанс по регресивна хипноза практически всички хора си спомнят своите минали животи, т.е. споменът за превъплъщенията се съхранява в нашето подсъзнание, но по някаква причина е блокиран. Ето как например е описана тази блокировка в древната книга „Шримад Бхагаватам“, в една от осемнадесетте основни пурани за устройството на нашия свят: младенецът излиза от майчиното лоно на бял свят, страдайки силно, още бездиханен, но вече изгубил спомена…

Спомени от 10 прераждания

1201-36

От тригодишна възраст Джой Въруей разказва на семейството си изумителни истории за предишните си десет въплъщения, които е в състояние да си спомни. При това не съществува метод тя да ги е узнала отнякъде – толкова необичайни и детайлни са те.

Първият й живот е преминал в пещера преди около 200 млн. години. Тя помни как я преследва динозавър и тя оставя каменните и костените си оръдия на входа на пещерата.
Днес Джой може да заведе изследователите до пещери в Южна Африка, които никога по-рано не е виждала. Това са същите пещери, открити от Робърт Блум – сътрудник на Кралското общество, които представят африканския австралопитек като липсващото звено между маймуните и хората.
Два пъти Джой Въруей живее като египетски роб и си спомня с идеална точност условията на борда на галерата за роби и древната техника на поставяне на павета по пътищата.
Има и други, по-неопределени спомени от други възрасти, когато е носела тежка завеса и е виждала принцеса на гърба на слон. Спомня си и подробности от живота си като преследван християнин по време на нечестивото управление на римския император Нерон, сеещ терор през I в., когато може би е срещала и свети Петър.
Спомня си и подробности от живота си в Южна Африка в началото на 1900 година като внучка на тогавашния президент Пол Крюгер. Впоследствие се омъжва два пъти и има десет деца.
Изследване показва, че тези хора са реално съществували и е установено, че една от дъщерите й е още жива – на 90 години.
Петгодишната Джой среща тази възрастна жена, която мигновено й напомня за собствената й майка, и след това двете водят продължителни разговори, убедени в съвместното си семейно минало.
Превъплъщението неведнъж е научно доказано благодарение на тези истории.

%d bloggers like this: