Земята на боговете

1-17-

В историята на Египет има една удивителна загадка – страната Пунт, „Земята на боговете“. Египтяните са уверени, че тази страна, посрещаща  на небосклона Бога на Слънцето, има благодатен климат, плодородна земя и обилна растителност. Пунт тази далечна и труднодостъпна страна, се възприемала като земя на изобилие, родина на злато и аромати, обвита в легенди, сказания и тайни. И досега царството Пунт остава все така тайнствено, както и неговата владетелка. Макар че тази държава се споменава в египетски източници в продължение на 13 века (2500 – 1170 г.пр.н.е.), точното му местоположение остава неизвестно…

Изображение на владетелката на земята Пунт от храма в Деир ел-Бахр. На релефа са изобразени царица Атия и мъжът й Пареху с дарове по време на посещение на египетския двор. Този релеф е изработен от варовик и се намира в погребалния храм Дейр ел-Бахр на 18 династия управлението на царица Хатшепсут (1473 1458 г.пр.н.е.). Неотдавна е лансирана версията, че външният вид на царицата на Пунт е предизвикан от синдрома на лимфатическата филаритоза – „слонска“ болест.

2-Pa-rehu-the_Prince_of_Punt-his_wife_and_his_two_Царска делегация от страната Пунт. Царица Атия и цар Переху

Макар че тази държава е споменавана в египетски източници в продължение на 13 века (2500 – 1170 г.пр.н.е.), точното й местоположение остава неизвестно. Съществуват три версии, разполагащи царството Пунт в Източна Африка: 1) Судан, южно от петия праг на Нил; 2) Судан, включително крайбрежието на Червено море; 3) на територията на Сомалия.

Страната Пунт рязко се отличава от всички азиатски страни. Животът на обитателите й изглежда лек и приятен и естествено навежда египтяните на мисълта, че само боговете са могли да създадат такъв рай на земята за себе си. Общото впечатление от несметните богатства на страната Пунт (харапската цивилизация), от благодатния климат, потъналата в зеленина природа, населена с екзотични животни, и от строго организирания живот в градовете предизвикват у египтяните чувство за благоговение и обожание, преминаващи в увереност, че страната Пунт е „Земята на боговете“.

Все още не знаем името на този народ и условно ги наричаме „харапци“. Всички документи, ако е имало такива, са изчезнали заедно с цивилизацията. Но благодарение на търсенията на археолозите и въз основа на шумерски материали се проследява следната канава в историята на страната Пунт. Цивилизацията на анунаките управлява планетата и в различните точки създава структури, които трябва да изпълняват определени функции, свързани с единния глобален план. На съвременния етап може да се твърди, че:

– долината Гиза е избрана като строителна площадка на обект с космически мащаби;

– страната Шумер „страната на стражите“, става школа за майсторство;

– Баалбек (Ливан Израел) космодрум и център за управление;

– Тиуанако (Перу) доставчик на олово и астрономически център;

– Теотиуакан (Мексико) доставчик на злато и център на занаятите;

– Южна Африка доставчик на злато, платина и диаманти;

– Пунт Харапа (Западна Индия) доставчик на кедър, скъпоценни метали и камъни;

– шумерите, като командващ състав, ръководят строежите, планират, проектират, контролират, следят за спазване на технологиите, съдят и изпълняват присъди във всички точки на планетата. Всъщност шумерите били доверени лица на анунаките, разполагали с грамадни пълномощия, знания, карти и чертежи.

560b7c6eebab3_1443593326

Анунаките напускат Земята през 2450 г.пр.н.е. (плюс-минус 25 години в зависимост от базата на хронологията).

Златото, скъпоценните метали и камъни се събирали и съхранявали до завръщането на анунаките, те оставали изделия на боговете и практически не се използвали в живота. Хранилищата им по-късно са открити от ариите и златото започва да се заменя за стоки.

Анунаките унищожили всички развити цивилизации на Земята, включително Пунт Харапа, може би дори не едновременно. Съдейки по описанията на тази зловеща трагедия и по следите, останали на земята, анунаките използвали нещо подобно на ядрена или неутронна бомба…

%d bloggers like this: