Зодиите не са това, което са

Съществува 86-процентов шанс да не сте родени под зодиакалния знак, под който си мислите, съобщава ВВС. Статистическата вероятност да сте например не Козирог, за каквито се мислите цял живот, а друга зодия, е много голяма. Експертите от ВВС го обясняват по следния начин.

Картата на звездното небе и разположените по нея съзвездия, смятана за общоприета, е съставена преди 2000 години. Тя съответства на  разположението на звездите на небосклона отпреди 20 века. В същото време съществува астрономическото явление „дрейф“ на небесните тела, под влияние на което местоположението им се е променило с годините.

Следователно зодиакалните знаци са си останали старите, но са разположени съвсем не там, където си мислим.

Журналисти от британската телевизионна компания са разработили нова, актуална интерактивна карта на звездното небе и дават датите на раждане, които съответстват на реалните знаци в Зодиака:

 19 декември – 20 януари: Стрелец

 21 януари – 16 февруари: Козирог

 17 февруари – 12 март: Водолей

 13 март 18 април: Риби

 19 април –14 май: Овен

 15 май – 21 юни: Телец

 22 юни – 20 юли: Близнаци

 21 юли – 10 август: Рак

 11 август – 16 септември: Лъв

 17 септември – 31 октомври: Дева

 1 ноември – 23 ноември: Везни

 24 ноември – 29 ноември: Скорпион

И това не е всичко…

 …Съществува още и 13-и знак в Зодиака!

 Ако сте се родили в периода от 30 ноември до 18 декември, всъщност сте представител именно на 13-ия зодиакален знак – Змиеносец.

 Le Monde – най-големият френски вестник, обяснява, че астролозите са се отказали от този знак преди повече от две хиляди години, тъй като 360 градуса е трудно да се разделят на 13 равни части. В остарялата, но общоприета методология 360 небесни градуса се делят на 12 части по 30 градуса всяка. Но този подход деформира същността на астрологията, заключава Le Monde.

%d bloggers like this: