Изображения на НЛО от Средновековието

65221

Колкото и невероятно да изглежда, изображения на НЛО са се появявали дълго преди размитите фотографии от пустинята Невада. Често редом с образите на Христос или Мария върху средновековни картини могат да се видят обекти, които много напомнят летящи чинии…

 65024

Гобленът „Летният триумф” е създаден в Брюг през 1538 г. Съхранява се в Баварския национален музей. В левия горен ъгъл на картината се виждат две характерни изображения на летящи чинии. Никой не може да каже какво правят те върху белгийски гоблен от XVI век.

 65122

На тази илюстрация от първия пълноценен географски атлас „Зрелище на земния кръг”, преиздаден през 1630 г. от адмирал Блау, е изобразен случай, когато два холандски кораба стават свидетели на две светещи кълба в небето. В блестящите летящи обекти се виждат лицата на някакви същества.

 65221

Тази монета с изображение на диск, наподобяващ НЛО, е отсечена във Франция през 1680 г. Какво е искал да каже авторът с това изображение, никой не може да обясни.

 65319

На тази картина от 1697 г. са показани неидентифицирани летящи обекти над Хамбург. Те са описани от очевидци като светещи колела.

 65415

На картината от неизвестен автор е изобразен Моисей, получаващ скрижалите с десетте заповеди. В небето добре се виждат летящи обекти с неизвестен произход. Картината се съхранява в Белгия в Earls D’Oltremond.

 65513

На друга картина е изобразено кръщението на Иисус. Върху Иисус и Йоан Кръстител падат лъчите на диск, реещ се в небето. Не е ясно какво е накарало художника да съвмести класическия библейски сюжет с изображение на НЛО.

 65612

Изображение от катедралата „Свети Цховели” в Грузия. Обърнете внимание на обектите, наподобяващи космически кораби, от двете страни на Христос.

 65712

Друга фреска с изображение на разпятието на Христос на Голгота. Подобно на грузинската фреска и тук са изобразени два обекта. Те със сигурност са летателни апарати, тъй като в този отляво се вижда отчетливо човек. Картината виси над олтаря в манастира „Високи Дечани” в Косово.

 65812

Картината „Мадоната със свети Джованино” е създадена през XV в. от Доменико Гирландайо. Тя се намира във Флоренция, в Палацо Векио. Над дясното рамо на Мария се вижда обект във формата на диск. Малко по-ниско виждаме човек, който държи ръката си като козирка над очите и гледа към обекта.

 65912

Картината на Карло Кривели „Благовещение със свети Емидий” е нарисувана през 1486 г. Над улицата виси диск, наподобяващ НЛО, от който падат лъчи точно върху главата на Мария. Творбата може да се види в Националната галерия в Лондон.

 66011

На картината „Чудото на снега” на Мазолино да Паникале, където са изобразени Иисус и Мария, добре се виждат няколко летящи чинии в небето над страдащите. Картината е в църквата „Санта Мария Маджоре” във Флоренция.

 66110

В илюстрациите на ръкопис от XII век е изобразено НЛО, което е видяно във Франция през VIII век, по време на войната със саксите.

Саксите обсаждат замъка Сигибург и виждат в небето светещи обекти. Варварите решават, че Всевишният защитава града, и отстъпват.

 

%d bloggers like this: