Какво знаем за загадъчната планета Х

Nibiru-08

Във връзка със сензационното заявление на учени, че в нашата Слънчева система има не 9, а 10 планети, и официално е обявено за наличието на загадъчна „Планета Х”, си струва да си спомним какво знаем за тази неуловима странница, блуждаеща в Космоса по своята невероятна орбита и движеща се към нашето синьо кълбо – Земята…

Не толкова отдавна е установено, че планетите могат да пътешестват с огромна скорост и при това да не принадлежат към нито една звездна система. Скоростта на тези изхвърлени извън пределите на родните системи планети достига милиони км/час. Компютърно моделиране показва, че планетите спътници придобиват такава скорост, когато звездата им попадне в „черна дупка” и вследствие на това те са изхвърлени в свободно плаване в космическото пространство.

Самото название Нибиру се споменава в „Енума елиш” – вавилонски сказания, разказващи за сътворението на света.

Началото на изследванията на тайнствената планета поставя изследователят и писател Захария Ситчин, според когото за 12-а планета – Нибиру, се споменава в текстовете на шумерската цивилизация и че конкретно това небесно тяло има за символ крилат диск. Според Ситчин шумерските текстове съдържат информация за жителите на загадъчната Нибиру, както и за високоразвита цивилизация, наречена анунаки.

nibiru

Древни легенди разказват, че тайнствената планета се появява веднъж на 3600 години между Марс и Юпитер и се движи по изтеглена орбита. Когато максимално се доближи до Земята, анунаките се спускат на Земята, за да контактуват с хората.

На шумерски печати и плочки се срещат изображения на 12 планети, тези плочки съдържат и уникални записи. От тях става ясно например, че с висше ниво на почитание при шумерите се ползва планета-божество (Нибиру), откъдето именно на Земята пристигат боговете, които пътешестват между звездите.

64464614_faeton

Условията на живот на тази планета приличат на земните, но там виреят и растения, даряващи удивително дълголетие. Тук си припомняме библейските сказания, където се казва, че първите хора на Земята живеят много дълго. Например Адам е живял 930 години, Сиф (син на Адам) – 912 години, Ной – 950 години, и т.н. Преди приблизително 420 хиляди години на неуловимата планета Х назрява конфликт, поради което започва разрушаване на атмосферата. Пътят на спасение е един – трябва да се изпарят в атмосферата златни йони. И тогава владетелят на име Алалу тръгва на пътешествие в Космоса, за да добие благородния метал на друга планета, и Земята се оказва най-подходящият „донор”. Преди това обитатели на Нибиру се опитват да попаднат на Земята, но не могат да преодолеят „коварната гривна” – пояса от астероиди. Но Алала успява да го премине, прилагайки като разрушителна сила водата.

И накрая първият представител на цивилизацията на анунаките достига Земята. След което започва период на активни контакти между Нибиру и Земята. Построени са стартови комплекси в Баалбек, Йерусалим и Пума Пунку.

Главно космогонично събитие при шумерите е Небесната битка и в навечерието й Слънчевата система наброява 9 планети и един спътник, който загива, когато в системата се врязва Нибиру. Дошлите на мястото на шумерите акадци наричат планетата Мардук и съдейки по записите тя би могла да удържи в орбитата си всички останали планети, както и да описва около тях кръгове.

Изображения на кръг (често се споменава, че Нибиру се намира на „кръстопътя на небесата”) и крилат диск се срещат и при много други народи по света. Например при древните египтяни се почита Небесната крава – Нут, на чиито изображения често може да се види крилат диск с излизащи от него лъчи.

Фактът, че представители на изчезнали от лицето на Земята народи са били отлични астрономи, не предизвиква съмнения и затова множеството споменавания за планетата пътешественик не са просто измислица. Орбитата на тази опашата гостенка е силно изтеглена, а периодът й на въртене е повече от 3000 години.

Днес, след като официално е обявено, че е открита 10-а планета с необичайно изтеглена орбита, учените смятат, че в близко време ще можем да наблюдаваме космическата странница с телескоп. И не е далеч времето, когато тя ще се приближи толкова, че да я видят всички. Големият въпрос обаче е ще има ли тогава кой да я наблюдава…

%d bloggers like this: