Как стареят знаците в Зодиака

Поради особеностите на характера и наличието на силни и слаби черти при всеки зодиакален знак възрастта се проявява различно. А при някои не се проявява въобще…

 0_f3107_4eaa0c53_orig

Овните предпочитат да не забелязват възрастта си. Те живеят с момента и не мислят какво ги очаква утре. Бодростта на духа им поддържа у тях младежката енергия до преклонна възраст. Може би на 60 Овенът няма да носи екстравагантна прическа, но със сигурност няма да престане да се увлича от мотоциклети. При това ще го прави със същото настървение и бясна енергия като преди.

0_f310b_d367691a_orig

Телците обожават да си похапнат добре, понякога дори прекалено – по тази причина с възрастта те често качват доста килограми. С годините упоритите Телци стават все по-малко гъвкави – както в психологически, така и във физически смисъл. Въпреки това те имат добра издръжливост и дори независимо от болестите ще живеят най-вероятно доста дълго.

0_f3108_2a9cfd8_orig

Близнаците набелязват на младини целите си и неотклонно ги следват, като изобщо не смятат с годините да намаляват темпото. Не се надявайте Близнакът да си дойде по-рано от работа. Дори в зряла възраст няма да го видите да си почива, излегнал се пред камината. Кариерният им ръст ще продължи до пенсия и ако имат възможност – още дълго след това.

0_f3109_563ec5d1_orig

Раците могат да бъдат два вида: такива, които никога не порастват, и такива, които обичат на старини да се грижат за околните като Майка Тереза. Ракът, както и Лъвът, много иска всички да уважават „благородните му бели коси”. От Раците стават отлични „класически” баби и дядовци, каквито биха искали да ги виждат повечето внуци.

0_f310a_93734066_orig

Лъвовете са снизходителни по природа и с годините това се проявява все по-силно. На старини те са вече доста спокойни и величави личности. Все повече ще им се иска да получават всеобщо уважение, авторитет, понякога дори преклонение, както и да служат за образец за подражание – именно по тази причина те се стараят да достигнат главните житейски цели.

0_f310c_ed0a8d10_orig

Много Деви с възрастта започват все по-негативно да възприемат заобикалящия ги свят, особено ако изгубят контрол над склонността си към прекалена критичност и тя вземе връх. Те обожават да се поддържат в отлична форма и добро здраве, постоянно усъвършенстват мозъчната си дейност, затова посрещат старостта обикновено като стегнати джентълмени и лейди, малко строги, но много умни.

0_f310d_776eff06_orig

Везните винаги се интересуват от външността си, затова са готови на всичко, за да забавят колкото може по-дълго появата на излишните килограми и бръчките по лицето. Обикновено успяват и дори на 80 години Везните ще се опитват да убедят околните, че още нямат и 40.

0_f310e_c7366ea3_orig

Скорпионите на старини стават величави и представителни. Те обичат да мислят за себе си като за философи, натрупали с годините достатъчно мъдрост. А и в действителност това си е точно така. Но за съжаление, възрастните Скорпиони много често прекалено зациклят върху личните си убеждения и цели и изпадат в натрапчиви състояния.

0_f310f_7ae34d4f_orig

Стрелците, подобно на Овните, с всички сили се опитват да не мислят за старостта. Понякога дори дотолкова, че това се превръща в идея фикс за тях и те започват да досаждат на околните с въпроси за собствената си възраст, надявайки се да получат комплимент. Впрочем тези комплименти обикновено винаги са оправдани, тъй като независимо от нежеланието си да се грижат за себе си Стрелците се изхитряват да запазят сексапила и привлекателността си до дълбока старост.

0_f3110_8c3a23dd_orig

Козирогът е знак, който в много отношения се асоциира с времето, тъй като се управлява от Сатурн – планета, която отговаря за времето и неговото протичане. Интересното обаче е, че за Козирозите времето сякаш тече в обратната посока. Те се раждат вече „малки старчета”, сериозни не според възрастта си, мъдри и отговорни. Но с годините в характера им се добавят повече палавост и на старини Козирозите вече се държат като абсолютни деца.

0_f3111_349d8995_orig

Водолеите изпитват силното влияние на Сатурн, затова в детството си те, както и Козирозите, са много сериозни. С времето обаче при тях се проявява все по-голяма ексцентричност, те престават да се интересуват какво мислят околните за тях и на 80 години могат да се държат напълно неконтролируемо.

0_f3112_93d448fc_orig

Рибите панически се страхуват от старостта – заради това още колко много не е свършено. По тази причина често те намират време да направят равносметка на етапите от живота си, да сравнят балансите, да прегледат постигнатото. А колкото по-малко се вълнуват за това, толкова по-щастливо ще живеят, защото нищо не съкращава и не угнетява живота така както постоянното безпокойство.

 

%d bloggers like this: