На Марс откриха гроб с кръст (Видео)

75103445

Марсоходът Curiosity, който от две години изследва Червената планета, продължава да предава на Земята уникални фотографии. Върху една от последните търсачите на извънземни цивилизации открили гроб с кръст.

Според потребителя на Мрежата с никнейм Truthseeker, който не само детайлно разгледал снимките, но и направил видео от тях, религиозният символ, открит на повърхността на Марс, е дървен кръст, а плочата много прилича на надгробен камък.

„Това не е първият кръст, който може да се забележи на снимки от Марс, публикувани от НАСА”, пише Truthseeker.

35915775

Снимката с кръста е направена на 563 марсиански ден с камера, поставена на робот. В кадър е попаднал и обект, наподобяващ плоча. Кръстът не е образуван от релефа, а явно стои изправен. Наличието на плоча навежда на мисълта, че Curiosity може би е достигнал до местно гробище. Но кой е погребан там? Едва ли са коренни марсианци. Ако се вярва на учените, дори да е имало живот на Червената планета, той е загинал преди милиарди години и от него не би могло да се запази нищо материално. Излиза, че планетата Марс е посещавана от някого – не много отдавна и доста активно.

%d bloggers like this: