Откриха капсулата, донесла живота на Земята

1203-20

Британският микробиолог Милтън Уейнрайт е убеден, че животът на нашата планета е донесен целенасочено отвън в специални капсули, и твърди, че е открил един от тези „контейнери“.

Теория на „междузвездното осеменяване“

Развивайки теорията за еволюцията на живите организми на Земята, учените така и не могат да открият началната точка кога и как на нашата планета се е появил първият жив обитател. Въпреки многобройните лабораторни опити не може да се получи жива клетка от нежив материал.
Като изход от тази задънена улица през 1865 г. немският учен Херман Рихтер издига теорията за „междузвездното осеменяване“ (панспермия). Според нея първите спори на микроорганизми попадат на Земята от Космоса с метеорити или самопроизволно под влияние на светлината (в Космоса съществува такъв метод на придвижване). Теорията е посрещната от учените без възторг. Според тях студеният Космос не оставя на живата клетка никакъв шанс за оцеляване.

Насочената панспермия

През 1969 г. екипажът на „Аполо 12“ доставя на Земята части от претърпялата на Луната авария сонда „Сървейър – 3“. Откритите върху сондата бактерии са поставени в хранителна среда, оцеляват и започват да се размножават. Пребиваването в течение на три години на повърхността на Луната не се отразява по никакъв начин на тяхната устойчивост. Впоследствие в Космоса са открити повече от 140 различни органични молекули.
През 2014 г. немски и швейцарски учени провеждат експеримент, при който се имитират условията на пребиваване на микроорганизмите в Космоса и по време на преминаването на носителя-метеорит през плътните слоеве на атмосферата. Според учените редица бактерии оцеляват.
През 1973 г. британският микробиолог Франсис Крик издига теорията за „насочената панспермия“. Според нея „осеменяването“ на Земята е настъпило в резултат на целенасочената дейност на извънземен разум и зародишите на живота попадат на нашата планета заключени в специални „контейнери“, предпазващи ги от всички вредни въздействия по време на пътешествието.
Потресаваща теория, обясняваща всичко! Остава само да се намерят материални доказателства. Микробиологът Милтън Уейнрайт от Университета в Шефилд (Великобритания) смята, че такова доказателство най-накрая е открито.

1202-20

Милтън Уейнрайт

Извънземният „контейнер“

Групата на проф. Уейнрайт се занимава с изследвания на стратосферата. През юли 2014 г. в проби, доставени със сонди от височина 27 км, те с огромно удивление откриват микроскопични метални топченца. След някои манипулации топченцата започват да отделят лепкаво вещество, което дава положителен резултат на ДНК тест. Професорът е уверен, че попадналата в ръцете му „капсула“ е пълна с микроорганизми и е един от множеството контейнери, които разнасят живот из цялата Вселена.
Но находката на професора не предизвиква ентусиазъм, а безпокойство в научните среди. Защото, ако Уейнрайт е прав, може би находката му показва, че някакъв висш разум е замислил нов мащабен експеримент и се опитва да създаде нови форми на живот на Земята. Може би някой там, „горе“, е решил да приключи проекта „Човечество“ и да започне от нулата? Тогава навярно е по-добре професор Уейнрайт да греши…

%d bloggers like this: