Планина привлича екстрасенси от цял свят

05Става дума за загадъчната планина Шаста. Уфолозите признават, че там често са засичани НЛО; историците смятат, че вътрешността й крие свидетелства за цивилизацията на лемурийците. Много американци пристигат там, за да се заредят с енергия…

Шаста е угаснал вулкан. Индианците, които живеели някога в планината, смятали мястото за свещено и само шаманите и вождовете на племената имали право да се изкачват по нея. Днес там се стичат хора от цяла Калифорния. Древното знание е изгубено, но останало поверието: ако през януари се изкачиш и останеш макар и за кратко на върха, ще се заредиш със сила и здраве за цяла година.

През лятото калифорнийският „път към просветлението” е лесен, но през зимата Шаста е почти непристъпна, покрита с преспи и вековни дървета. Изкачването отнема по няколко часа.

В подножието й се намира малкото градче Маунт Шаста, където всички са луди по ритуалите и легендите за Шаста. Във всеки бар ще ви разкажат истории за летящи чинии, за хора с огромен ръст, които са срещали в гората. В местните магазинчета се продават амулети за всякакви случаи. Но малцина знаят каква е всъщност тайната на тази местност.

Мисис Сара Уелбърн е най-популярният екстрасенс по тези места. Тя помага на пациенти да се избавят от заболявания и психологически травми, да разберат своето предназначение в живота. Но тя признава, че по-голямата част от работата върши не тя, а енергетиката на самата планина:

– Тази планина е кристална пирамида, точно като египетските – разказва Сара. – В тукашните води е налице уникално съчетание на минерали и микроелементи. Енергията в подножието й е лечебна. Именно в това е тайната на Шаста: тук самата природа толкова силно изчиства и тялото, и енергетиката на човека, че у хората се пробуждат удивителни способности.

Може би затова в подножието на планината са се заселили представителите на различни секти и религии. На службите им винаги е пълно с хора. Но малцина могат да се срещнат с живеещите в Шаста американски хилъри, които не приемат всекиго. Един от най-известните лечители сред тях е Лоурънс Катс. Сериозен бизнесмен, той цял живот се занимавал с недвижими имоти. Но веднъж усетил, че трябва да продаде активите си и да замине за Шаста. Едва тогава за първи път се разкрили неговите способности.

– Най-трудният път, който човек понякога цял живот не успява да измине, е пътят от ума към сърцето – казва мистър Катс. – Ние живеем със стереотипи, вземаме решения, без да се вслушваме в интуицията си. А е достатъчно само да чуем сърцето си и всичко се променя. И едва тогава започва истинският ни живот…

Изоставяйки бизнеса и всичко останало, Лоурънс похарчил всичките си спестявания за покупката на уникални кристали. С камъните е пълен не само домът му, но и територията наоколо – лечителят работи с тези енергии, вършейки чудеса. При това самият той не може да каже какво толкова необичайно има в тази местност. Просто всеки, който пристига там и е готов за промени, се връща от Шаста различен…

%d bloggers like this: