Появи се първата „генномодифицирана” жена

xw_1169136

Преди малко повече от месец започна изумителен научен експеримент, единствен в историята на човечеството: първата жена на нашата планета промени гените си, за да бъде вечно млада.

Лекарите решиха да върнат обратно биологическия часовник, като се намесят в гените на зряла жена. На американската изследователка Елизабет Периш беше въведен венозно генетичен материал, който трябва да проникне в ядрото на всяка клетка и да стартира изменения, спиращи стареенето и подмладяващи организма.

Революционната терапия, която никога не е експериментирана върху човек, може да предизвика непредвидими странични ефекти.

Отговаряйки на въпроса за възможните рискове, Елизабет Периш казва: „Прекрасно съм информирана, че мога да пострадам, при това сериозно. Но в същото време разбирам, че ако не направя това, все едно ще умра от заболяванията, които предизвиква стареенето. Ако експериментът се окаже успешен, това ще помогне да се спасят милиони хора”.

Тя признава, че семейството, приятелите и колегите й я подкрепят в тази съдбоносна стъпка. „Възрастното население в цял свят се увеличава и това са хора, които потенциално биха могли да са здрави, силни и способни да се грижат сами за себе си, а не да завършват дните си в инвалидни колички в старчески домове”, пояснява решението си смелата жена…

1 thought on “Появи се първата „генномодифицирана” жена

  1. да не стане като в приказката дето от вълшеното изворче който пие ще се подмладява със всяка глътка по година и дедо Петко изпил 40 глътки и станал на тридесет години.прибира се у дома и там бабичката му ахнала -Кой си ти бре , мумче?кого дириш тука?
    аз бе,аз съм твой Петко и й разказал за вълшебното изворче.още рекъл недорекъл и абето отишло да види туй чудо.чакал Петко бабата , чакал почнало да се мръква и отишъл да я дири! и какво да види дядо Петко? до изворчето бебе пеленаче плачело!та си го взел да си го чува!

Comments are closed.

%d bloggers like this: