Преди милиони години на Земята е имало гигантски машини

Phrygian-Valley-tracks-333206

Според руския изследовател Александър Колтипин разумни същества са пътували с гигантски машини по повърнхостта на Земята преди около… 12 – 14 млн. години, а следите от тези пътешествия се виждат и днес.

 Phrygian-Valley-tracks-cars-598948

Един от водещите руски геолози – Александър Колтипин, смята, че загадъчните следи, открити във Фригийската долина (Турция), не са резултат от природен процес, а са оставени от транспортни средства. Видният учен и директор на Центъра за научни изследвания в областта на естествознанието в Московския интернационален независим университет по екология и политология наскоро се завръща от научна експедиция в Анадола.

Той описва траншеите като „вкаменели следи от колела в каменни туфогенни скали”, сформирани от вулканична пепел.

„Можем да предположим, че колелата на древните средства за придвижване са минавали по мека почва, може би повърхността е била влажна. Браздите са толкова дълбоки, защото транспортните средства са били много тежки. А по-късно тези траншеи и цялата повърхност наоколо просто са се вкаменили и са запазили за нас доказателство за съществуването на древните превозни средства. Такива случаи са добре известни сред геолозите – така например следите от динозаврите са „съхранени” по същия начин – обяснява ученият. И добавя: – Цялата тази камениста местност е била изровена от браздите, оставени преди милиони години… Не е възможно те да са дело на човек. Тук става дума за своего рода машини или всъдеходи. На места браздите се пресичат, някои от тях са по-дълбоки от останалите.”

Според наблюденията на д-р Колтипин „външният вид на браздите не оставя никакви съмнения в тяхната древност. На местата, където земята е страдала от ерозия, се виждат пукнатини”.

Ученият смята, че следите са оставени преди около 12 – 14 млн. години.

„Методологията на определяне възрастта на вулканичните скали е добре проработена – казва той. – Като геолог мога уверено да твърдя, че със загадъчните древни всъдеходи са пътували в района на Централна Турция преди около 12 – 14 млн. години.”

 Phrygian-Valley-tracks-333206Запазени древни пукнатини във Фригийската долина

 55348845

Д-р Колтипин съветва археолозите „да избягват да засягат този въпрос”, защото той ще „разруши всичките им класически теории”. И добавя: „Мисля, че се сблъскахме със следи от съществуването на цивилизация, зародила се още преди времето, когато според класическата теория е възникнал светът. Може би съществата от тази працивилизация са се отличавали от съвременните хора”.

Той смята, че древните „следи от машини” са едно от доказателствата за съществуване на древни цивилизации, които често се игнорират от учените. И добавя, че „разстоянието между всяка двойка следи винаги е еднакво”. Ученият изказва и предположението, че това разстояние съответства на разстоянието между колелата на съвременния автомобил, но следите са прекалено дълбоки за съвременните транспортни средства.

 ancient-tracks-turkey-333209Ученият твърди, че траншеите са прекалено дълбоки, за да са оставени от съвременни транспортни средства

Доктор Колтипин отбелязва още: „Максималната дълбочина на траншеите е около метър. Отстрани могат да се видят хоризонтални драскотини, всичко изглежда така, сякаш са оставени от осите на древните колела. Открихме множество траншеи с такива следи”.

1 thought on “Преди милиони години на Земята е имало гигантски машини

Comments are closed.

%d bloggers like this: