Продукт, който изгаря мазнините по талията

Учени от Япония установили, че активната употреба на риба може да защити корема и талията ви от появата на излишна мазнина. Наситената с мастни омега-3 киселини храна помага на организма да изгаря излишните калории.

Известната пословица, че се остарява не от котлета, а от годините, обикновено оправдава излишното тегло, проявяващо се на средна възраст. Изследователи от Университета в Киото (Япония) установили, че употребата на мазна риба позволява да се защитим от мазнините в корема и талията.

12250636

Тази новина е особено полезна за милиони хора, които планират да се откажат от спазването на диета в периода на новогодишните празници. Трябва да добавите в празничните чинии повече рибена мазнина, която ще ви помогне да се избавите от нежеланите обеми.

Изследователите открили, че мастните омега-3 киселини в рибата превръщат лошите клетки на мазнините в добри, които се специализират в изгарянето на калории. Броят на тези добри клетки мазнина започва да намалява на средна възраст. Именно затова всякакви методи, увеличаващи тяхното количество, са много ценни за хората, чиито талии започват да растат с годините.

dv1525005

Японските изследователи съсредоточили вниманието си върху две разновидности мазнини в организма. Първата е бялата мазнина, която се отлага под кожата, създавайки неприятни пропорции. Втората е кафява мазнина, способстваща за изгарянето на излишните калории и образуването на топлина. Експерименти с мишки показали, че мазната риба успешно трансформира клетките на бялата мазнина в клетки на кафява мазнина.

%d bloggers like this: