Тайната на гибелта на древните цивилизации

 617

Книгата „Загадките на древните цивилизации” разказва в подробности за могъществото на живелите преди векове. Но версията, че някакъв метеорит, макар и гигантски, е паднал в океана и унищожил напълно културата на цялата планета, не издържа на изпитанията на времето. Може би всъщност цивилизацията се е самоунищожила – например в резултат на ядрена война. Та нали в Библията е описано разрушаването на градовете Содом и Гомор с оръжие, което много наподобява ядрено. И е напълно възможно именно ядрената война да е предизвикала всемирния потоп. И неизменно възниква въпросът съществува ли връзка между тези две страшни явления?…

При описанията на последствията от ядрени взривове става ясно, че след тях започват проливни дъждове. От тук следва изводът, че при многобройни ядрени взривове пороите неизбежно прерастват във всемирен потоп.

Съдейки по достигнали до нас поразителни знания, изчезналата цивилизация значително е превъзхождала нашата. Древноиндийските епоси „Рамаяна” и „Махабхарата” разказват как древните са летели на чудни машини вимани и агнихорта.

Описанието на Вселената, направено от малкото африканско племе догони, живеещо в Сомалия, съвпада изумително със съвременните представи. Догоните са запазили спомена за представители на извънземна цивилизация, живеещи в планетната система на звездата Сириус, която много наподобява в описанията на различни народи нашата планета. Нима това не свидетелства, че някога цивилизацията на Земята, към която принадлежали и догоните, е извършвала междузвездни полети?

През 30-те години на миналия век експедицията на Н. К. Рьорих провеждала изследвания в пустинята Гоби. И в тази безводна местност събрала изключително богат материал. Били открити множество предмети на бита, отнасящи се към арийско-славянската култура. От битуващите там легенди Рьорих направил извода, че на това място някога е процъфтявала много развита цивилизация, която е загинала от използването на ужасно термично оръжие, получавано очевидно с помощта на психическа енергия.

Съществуването на най-древните цивилизации се потвърждава от материални находки, които понякога се отнасят до дейността на пришълци или са обявявани за мистификации. Например намерените в мини в Западна Европа златна верижка, железен паралелепипед, 20-сантиметров пирон или откритите във въглищни мини в СССР пластмасови колони, железен еднометров цилиндър с парченца жълт метал. Такива са и отпечатъкът от протектора на ботуш в пясъчник, открит в пустинята Гоби, на възраст 10 млн. години, или подобен отпечатък във варовикови скали в щата Невада (САЩ), порцелановата чаша, обрасла с вкаменели мекотели, чиято възраст се оценява на 500 хиляди години, и т.н. Тези находки позволяват да се направи изводът, че древната цивилизация не само е добивала въглища, имала е електричество и е произвеждала пластмаси, но и е била най-развитата цивилизация на Земята.

През 1965 г. италианският учен Колосимо обобщава данните от всички известни дотогава археологически експедиции и древни писмени източници и прави извода, че в миналото Земята е била арена на военни действия с използването на ядрено оръжие. В „Пураните”, в „Кодекса Рио” на маите, в Библията, при арваките, при индианците от племето чероки и някои други народи – навсякъде се описва оръжие, напомнящо ядрено. Ето как е описано оръжието на Брахма в „Рамаяна”: „Грамадно и бълващо потоци пламък, взривът му е ярък като 10 000 слънца. Пламъкът без дим се разстила във всички посоки и е предназначен за умъртвяване на всичко живо. Оцелелите изгубват косите и ноктите си, а храната става негодна”. Следите от термично въздействие са открити не само от експедицията на Рьорих в пустинята Гоби, но и в Близкия изток, в библейските градове Содом и Гомор, в Европа (например в Стоунхендж), в Африка, Азия, Северна и Южна Америка. Във всички тези места, където днес има пустини, полупустини и полубезжизнени пространства, преди 30 000 години е вилнеел пожар, обхванал почти 70 млн. кв. км площ (70% от цялата суша на планетата).

Настъпилият на Земята ядрен катаклизъм би трябвало да остави материални следи. Плазмата на ядрената гъба достига температури от няколко милиона градуса, затова скалите в образуваните кратери, нагрети до 5000 градуса по Целзий, се превръщат в стъкловидна маса. Това стъкловидно вещество се среща повсеместно на Земята и се нарича „тектити” – обикновено с кафяв или черен цвят. Някои изследователи смятат, че това са метеорити, макар че досега не е бил открит нито един метеорит, състоящ се от тектити. Тектитите имат земен произход, те всъщност са въпросните материални следи от настъпилата ядрена катастрофа.

Ядреният взрив на Земята не е хипотеза, а реална трагедия, разиграла се преди 25 – 30 хилядолетия, след която е настъпила ядрена зима, известна на науката като всемирно захлаждане.

СЛЕДИ ОТ ЯДРЕН КАТАКЛИЗЪМ НА ЗЕМЯТА

Материалните находки и историческите доказателства не са достатъчно за извода, че катастрофата е била ядрена. Нужни са били следи от радиация. И се оказва, че на Земята те са много.

Първо, както показват последствията от чернобилската катастрофа, днес при животните и хората се наблюдават мутации, водещи до циклопизъм (циклопите имат едно око между веждите). А от легендите на много народи е известно за съществуването на циклопи, с които хората воювали.

Второто направление на радиоактивната мутагенеза е полиплодията – удвояването на хромозомния набор, който води до гигантизъм и удвояване на някои органи: две сърца, два реда зъби и т.н. Остатъци от гигантски скелети с двойни редове зъби периодически са откривани на Земята, за което съобщава Михаил Персингер.

Третото направление на радиоактивната мутагенеза е монголоидността. В момента монголоидната раса е най-разпространена на планетата. Към нея се отнасят китайци, монголи, ескимоси, уралските и южносибирските народности и народите на двете Америки. Но някога монголоидите били представени значително по-широко, тъй като се срещали и в Европа, и в Шумер, и в Египет. Впоследствие били изместени от тези места от асирийските и семитските народи. Дори в Централна Африка живеят бушмени и хотентоти, които имат черна кожа, но въпреки това притежават характерни монголоидни черти. Забележителното е, че разпространението на монголоидната раса корелира с разпространението на пустините и полупустините на Земята, където някога са били основните центрове на загиналата цивилизация.

Четвъртото доказателство за радиоактивната мутагенеза е раждането на уроди и деца с атавизми (връщане към предците). Обяснението на този феномен е, че уродствата след радиация са били широко разпространени и са се смятали за нормално явление, затова този рецесивен признак понякога се появява при новородени. Например радиацията води до появата на шести пръст, срещащ се при японци, преживели американската ядрена бомбардировка, а у новородени в Чернобил тази мутация се е запазила и досега. Ако в периода на лова на вещици такива хора са били напълно изтребени, то на някои места из Европа в началото на ХХ се срещат цели села с шестопръсти хора.

Днес става ясно защо по цялата територия на планетата са издълбани километрови тунели. Един от тях съединява Мароко с Испания. Очевидно по този тунел е проникнал единственият съществуващ днес в Европа вид маймуни „Маготите на Гибралтар”, обитаващ около изхода от подземията.

Какво е послужило за причина на ядрения конфликт? Според ведите асурите – т.е. жителите на Земята, са били големи и силни, но ги погубила тяхната доверчивост и добродушието им. В описваната от ведите битка на асурите с боговете последните с помощта на измама победили асурите, унищожили летящите им градове, а самите тях прогонили под земята и на дъното на океаните. Наличието на пирамиди, разпръснати по цялата планета (в Египет, Мексико, Тибет, Индия), говори, че културата им е била единна и земляните са нямали основания за войни помежду си. Тези, които ведите наричат богове, са дошли от небето (от Космоса). Ядреният конфликт е бил най-вероятно космически. Но кои и откъде са дошли онези, които ведите наричат богове, а различните религии – сили на Сатаната?…

Пълната версия на материала четете в брой 40 на в. “Феномен” от 2 октомври 2014 г.

1 thought on “Тайната на гибелта на древните цивилизации

  1. Това за което пишете в повечето случай е фикция които не може да се докаже с факти.Кажете ми например ,че това и това(за което пишете) мога в оргинал да видя и да прочета(каде мога да го намеря).Не съм съгласен да ми казвате,че някой там и там казал или написал това и това.Този начин не е сериозен и неподходящ за такова списание като вашето.

Comments are closed.

%d bloggers like this: