Тайната на статуетката от Нампа

282C5DAB00000578-0-image-a-85_1430411467052

През 1889 г., по време на сондажи в Нампа, щата Айдахо, работниците откриват статуетка, която е датирана на възраст около 2,6 млн. години. Информация за това откритие е публикувана в научните списания до 1895 г. За съжаление, след това никъде не се споменава за тази находка, изчезва и самата статуетка…

Според съвременния научен свят по онова време на Земята живеят човекоподобни маймуни Homo habilis (умеещ човек). Но чие дело е тогава тази прекрасна и прецизна изработка?

КАТАСТРОФА ИЛИ ВОЙНА НА СВЕТОВЕТЕ

Интересното е, че именно преди 2,6 млн. години според съвременните научни теории е настъпила плиоцен-плеистоценната катастрофа. В това време се възобновява разкриването на рифтовите зони в Източна Африка, Червено море, Аденския залив и Байкал и настъпва съществено издигане на територии, съпроводено с множество разломи, нагъвания и активизация на вулканичната активност, която продължава и до днес. За късния плеистоцен Тибетското плато се издига до височина 4 – 4,5 км, а Хималаите достигат 8-километровата отметка.

big.photo

Олигоцен-миоценната катастрофа в индийския епос („Махабхарата”, „Рамаяна”) и пураните. Великата битка на „богове” и „Демони, спечелена от Тарака

Тази катастрофа може да бъде съпоставена с войната за преразпределение на света между дайтите и данавите под предводителството на Тарака и адитите и останалите обитатели на Земята (гандхарви, апсари, рудри, кинари, кимпуруши и др.), начело с Вишну и Индра. По време на войната и двете страни са използвали необичайно мощно оръжие: „ужасяващата каладандаастра” – оръжието на Нараяна, Айшка, Ваджра. Едната му част напомня съвременно ядрено и лазерно оръжие, другата може да се характеризира като климатично и геомагнитно оръжие, управляващо времето и магнитното поле на Земята и създаващо грандиозни атмосферни катаклизми.

1346070109_katastrofa

По време на войната широко се използват летателни машини, „летящи планини” с крила.

Сходният характер на разрушенията по време на водените на Земята войни за световно господство, споменавани в преданията, позволява да се предположи, че в далечни времена боговете и демоните са използвали оръжие, което много наподобява описаното в „Сканда пурана”, „Бхагавата пурана”, „Махабхарата”, „Рамаяна” и други древноиндийски текстове при характеристиката на последните битки с човешките потомци.

БИТКИТЕ НА БОГОВЕТЕ

1263204696_ragna

Според скандинавските предания в последната битка между боговете (аси и вани), великаните и чудовищата Вселената се потапя в хаос. Един вълк поглъща слънцето, а друг – Луната, звездите падат от небето, настъпват земетресения. В пожари и наводнения загиват почти всички земни обитатели. Въпреки това планетата се възражда: появяват се ново небе, нова земя и нов подземен свят. Оцеляват и заселват Земята младите богове.

7008d

В гръцките предания последната битка между боговете се нарича „титаномахия”, или „битка на титаните-великани”. В сражението участват олимпийците, начело със Зевс, и титаните, начело с Кронос. Силите им са приблизително равни и битката, продължила десет години, изглежда безкрайна. По време на тази битка Земята и небесният свод се тресат из основи. Посипват се стотици огнени стрели-мълнии от гръмовержеца Зевс.. Моретата кипят, дим и смрад обвиват в гъста пелена Земята…

В резултат на тази война загива старият свят, но олимпийците оцеляват. След това, когато Зевс решава да унищожи хората, са спасени от потопа Девкалион и Пира, които дават началото на ново поколение хора.

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: