Тайните на древните цивилизации

EXOlution.97684

Неотдавна публикувахме материал, разказващ, че на Земята има множество следи от добив на полезни изкопаеми в доисторически времена. Индустриално развита цивилизация съществува на нашата планета от десетки хиляди години. А днес ви предлагаме още една интересна статия.

Показваме ви механизми, с помощта на които са работели древните.

 0_21c01_93e00f1e_orig

Тези музейни експонати са древни кадилници от Коста Рика или Никарагуа. Първият е от Metropolitan Museum – The Michael C. Rockefeller Memorial Collection. X – XII в., керамика, пигмент. Височина 59 см. 

Вторият (отдясно) е от Музея на изкуствата в Сан Франциско – VI – XI в., глина. При него режещите колела не са толкова естетични, колкото технологични – с ос на въртене, отвори и ребра.  Много напомнят на веригите на гъсеничните трактори и танковете.

T-62_3_thumb_medium500_0

1486225378

Налага се неволното сравнение: днешните екскаватори имат един ротор, а при тези са няколко. Опашката е транспортьор за товарене. Нашите имат и лопати.

71543_800

72273_800

Останалите примери са също доста показателни. И то при положение, че древните цивилизации на Америка не са познавали колелото! И желязото! Те са правели тези колела от глина.

 b4044435b1c7

А ето и още една кадилница от Коста Рика, Музей на златото – Богота, Колумбия. Керамика, 800 – 1200 г. 25 см височина.

241c47ad34e4

Източници:

http://www.kandaki.com/BP-Index.php?st=c&cat=Antique&cti=America
http://collections.quaibranly.fr/#835fcf1a-9a81-42c5-b8a5-accfbba04946

Ако тези зверове са рязали с нещо по главата, то откритият при разкопки в селцето Ел Каньо в Панама има резец на опашката.

12-statuette-or-2http://www.archeolog-home.com/pages/content/el-cano-panama-decouverte-archeologique-majeure-d-une-culture-amerindienne-meconnue.html

Доста силно напомня високопланински комбайн.

7_foto

Освен животни има и човекоподобни „каменорези”.В един от съдовете древните маи са изобразили работници с нещо подобно на хермошлем и дискови резачки (флекс) в дясната ръка.

Работниците с шлемовете потвърждават версията, че физическите условия на повърхността на планетата, явно, не са подходящи за представителите на цивилизацията-завоевател, в това число и съставът на атмосферата. Очевидно затова в началото те са направили опит да извършат тераформинг с помощта на серия планетарни катастрофи, за да променят условията на средата на обитание, а след това просто са създали живи роби от оцелелите хора – тоест от нас.

6750707

Тула е древната столица на толтеките и една от главните доколумбови култури в Мезоамерика. Най-известна от запазените съоръжения е Пирамидата на Утринната звезда (наричана още Храм на Кетцалкоатъл, Храм на Тлауискалпантекутли или Храм Б), върху която стои група от петметрови човекоподобни „роботи” или „атланти”, носещи някога покрива на храма.

14_full

В ръцете си „роботите” държат предмети, напомнящи чукове. Дръжката на това устройство не е като на меч, нож или друго примитивно оръжие или оръдие на труда, а именно като на съвременен пневматичен чук – напречно на посоката на удара.

52

%d bloggers like this: