Точката шен-мен – „Небесните врата“

 

Хората не спират да търсят алтернативни и природни методи, за да се справят със здравословните си проблеми. Никой не се осланя единствено на официалната медицина, която обикновено работи със скъпи лекарства с множество странични ефекти…

Мнозина цял живот се лекуват единствено с хомеопатични средства, за да облекчат страданията си и да съхранят здравето си. Една от древните практики, която може да помогне в това отношение, е акупунктурата. А тя, от своя страна, има подвид – ушната акупунктура. При този метод с помощта на меки натискания с върха на пръстите върху различни точки, разположени по ухото, се стимулира работата на жлезите с вътрешна секреция.
Сред тези биологичноактивни точки е и точката, наречена шен-мен – в превод от китайски означава „небесни врата”. Разположена е на горната част на триъгълната ямка на ухото, точно над централната част със слуховия проход.
Стимулирането й помага да се избавите от стрес, тревога, алергия, главоболие, наркомания, тютюнопушене. Освен това потиска възпалителни процеси, депресия и други разстройства на психиката.
Една процедура трябва да е с продължителност най-малко минута, може и повече. Вашата задача е да я повтаряте по два пъти на ден.
Опитайте няколко пъти и вече няма да можете без тази практика. След подобен масаж ще усетите мигновен прилив на енергия и добро настроение. Освен това тази проста процедура ще ви помогне да се справите с пагубната страст към тютюнопушенето. Когато усетите непреодолимо желание за пореден път да посегнете към цигарите, просто масажирайте ухото си и то ще премине. Аналогично работи методът и по отношение на наркотиците.
Практиката, която ви предлагаме, е невероятно проста за усвояване. Можете да я повтаряте по всяко време и на всяко място.  Можете да споделите и с приятели. С помощта на тази елементарна процедура те ще се справят с емоционалната си нестабилност и най-накрая ще усетят мир и спокойствие. Или пък ще спрат цигарите.

%d bloggers like this: