Тъмната страна на зодиакалния ви знак

zodiak_i_planety_0

Всеки, малко или много, знае за съществуването на кармичните задачи, които стоят пред него. Те винаги са няколко и са различни. С тази област се занимава кармичната астрология. Но ако човек не изпълни първата, най-главната задача, във всичко останало ще му е много трудно да се справи. Родени сме под различни зодиакални знаци. И най-важната ни задача е да проявим своето Слънце, а не да попаднем в неговата сянка. Сянката е изкривяването на енергиите на собствения зодиакален знак. И при всеки знак това става индивидуално, но със съвършено конкретни, типични признаци.

 lyubov-may14_1

Овенът е напълно неспособен за търпелива, заседнала работа и живее в постоянно движение – от работа на работа, от увлечение на увлечение, с депресии и пристъпи на домашен деспотизъм в промеждутъците – това е сенчестата му страна, или лошата проработка на слънчевия знак. Подобреният Овен е издръжлив и търпелив първопроходец, това е харизмата на воина.

lyubov-may14_2

Ако Телецът не се интересува от нищо освен от собственото си благополучие, не желае да върши каквото и да било освен необходимото, ленив е и е луд по екстрийма и силните емоции, значи се намира в сянката на своя знак. Задачата на Телеца е да бъде мощен Бик, дърпащ след себе си и другите.

lyubov-may14_3

Сянката на Близнаците се състои в това, да живеят в контакти, разговори, книжовна информация, заменяйки качеството с количество. Постоянното доверие пред новите авторитети и идеи, липсата на собствена позиция още повече ги потапя в сянката. Истинските Близнаци са онези, които успяват да се ориентират в хората и във всяка информация, като при това различават истинското от фалшивото.

lyubov-may14_4

Сянката на Рака е крайният консерватизъм с нотки на истеричност, емоционални изблици и неувереност в собственото бъдеще. Задачата на Рака е да запазва и предава традициите, да бъде съкровищница на мъдрост, предпазващо, а не наказващо начало.

lyubov-may14_5

Лъвската сянка се проявява в готовността да се присламчва към всеки, който го хвали, „разбира” или „обича”. Преклонението пред нещо особено, изключително (учение, човек, идея), претенциите за избраност и неприемането на всеки, който мисли различно. Истинската роля на Лъва е да бъде опора на светлината и Слънцето за всички останали знаци, източник, а не потребител на любов и творчество.

lyubov-may14_6

Сянката на Девата се проявява двояко. Понякога като суеверия и мистицизъм, друг път – като максимален скептицизъм и неверие в нищо друго освен общопризнатото. А най-често – като смес от двете. Задачата на Девата е организацията на стройна система и класификация, въвеждане на ред и стремеж към съвършенство.

lyubov-may14_7

Сенчестият комплекс на Везните се проявява в техните постоянни колебания. В резултат те просто се движат в кръг, без да вземат необходимото решение в нужния момент. Задачата на Везните преди всичко е да постигнат равновесие в себе си, за да станат камертон за равновесие за другите.

lyubov-may14_8

Сянката на Скорпиона е Скорпион, който се самосъжалява, страдащ от собствените си мъки и грешки и наслаждаващ се на своята ревност, мнима непотребност или преувеличена душевна болка. Истинският Скорпион е най-издръжливият знак в Зодиака, умеещ да изтърпи всичко и да отхвърли всичко лично заради постигането на благородна цел.

lyubov-may14_9

Сянката на Стрелеца се проявява в желанието да изглежда по-значим и важен, отколкото е в действителност. Истинската цел на Стрелеца е скромно да поднесе далечните и непонятни знания до всички останали хора.

lyubov-may14_10

Сянката на Козирога е скритият комплекс за малоценност, както и жалост към себе си при прояви на егоизъм и безсърдечие. Истинският Козирог оценява трезво възможностите си.

lyubov-may14_11_0

Сянката на Водолея се проявява в стремежа да бъде на показ пред всички, да се чувства значима фигура. Той има нужда постоянно да бъде център на внимание и е готов на всякакво странно поведение, само и само да го забележат и оценят. Целта на истинския Водолей е да бъде проводник на бъдещето в днешния ден, да бъде душата на колектива, но не негов център. Водолеят е въплъщение на освобождаването от собственото его.

lyubov-may14_12

Сянката на Рибите се проявява във фатализма, безволието и депресивното нежелание да се борят за собствения си живот. Истинската им цел е да станат онази риба, която целеустремено плува, дори и срещу течението, след своята далечна и непонятна за другите, но много важна цел…

%d bloggers like this: