Храмът на съдбата

templul_dorintelor_71543900 В Румъния има място, където и най-съкровените мисли стават реалност. Нарича се Храм на желанията и се намира в Стинка Века, окръг Брашов. Хората казват, че там има магия, защото стават необясними неща. Легендата и изключителните събития, които се случват на това място, са обиколили целия свят.

Храмът на желанията е наричан още Храм на съдбата, пещерата в Стинка Века и дори Храм на пришълците. Странната постройка се намира на няколко километра от градчето Першан и изглежда като пренесена от приказна страна. Казват, че храмът е построен във времената на даките, преди повече от 7000 години. В него има пет помещения, два олтара и кула, през която може да се види небето.

DSC08986

Мястото е проникнато от позитивна енергия и според легендата се изпълняват желанията на хората с чиста душа, които могат да се излекуват и от най-тежките заболявания.

„Казват, че в тази зона се намират Вселената на вярата. Пещерата изпълнява желанията на всички, които са били тук”, разказва един от посетителите.

Туристите отбелязват, че в центъра на този храм са преживели уникални моменти. „Чуват се хорове на монаси, религиозни песнопения на древен език”, казва Мария Биджиу – лекар по професия, която открива мястото през 2004 година. Тя се отказва от медицината, за да се посвети напълно на изучаването на пещерата. Тогава страдала от неизлечима болест и е уверена, че се е излекувала благодарение на енергията на храма.

Templul_Ursitelor_1

Някои туристи твърдят, че върху направените там снимки се появяват бели кълба, които не се виждат в момента на заснемането на кадъра.

Това е една от трите енергетични точки в Румъния. Другите две са Сфинксът и крепостта Сармиджезетуза. За това място казват, че който веднъж го е посетил, обезателно се връща. И е напълно вярно.

%d bloggers like this: