Щрихкодът и белегът на сатаната

703-22

В Европа и в много страни по света се използват щрихкодове с код EAN-13 – европейският номер на стоката. Кодът се състои от 13 цифри – от 0 до 9, които са посочени под ивиците. Те са закодирани в самата последователност на линиите, които се четат от специално устройство.
Например цифрата „6” изглежда като 1 черна ивица + 1 бяла + 1 черна + 4 бели. Но цифрата може да се изобразява и в инверсия (негатив) – 1 бяла + 1 черна + 1 бяла + 4 черни. Съществува и вариант за кодиране както от ляво надясно, така и от дясно наляво. Това е направено за удобство на разчитането на щрихкодовете с различни устройства и от обратната страна на опаковката. Тоест това е огледален вариант на щрихкода. Тези три варианта на графично изобразяване се наричат L-код, R-код и G-код. L-код се отличава от R-код само по фотографски негативното изпълнение, а G-код се различава от R-код по реверсивното (огледално) изпълнение.
Но сред тези ивици има три дълги, които се повтарят. Те не се четат от устройството, а се използват като ивици за безопасност. Във въпросната система EAN-13 обаче тази последователност от ивици означава цифрата „6”. Тоест, ако те бяха къси, устройството би ги разчело като числото 6. Следователно в абсолютно всички щрихкодове на EAN-13 присъстват три 6 – в началото, в средата и в края!

701-22

Някои смятат, че това е печат на антихриста или печат на дявола (печат на звяра). Съществува мнение, че ако се нанесат върху тялото, душата на човека завинаги ще принадлежи на сатаната. За това се говори и в свещеното писание…

Целия материал четете във в. “Феномен”, бр. 22, 4 – 10 юни, 2015 г

%d bloggers like this: