9 обекта, построени от извънземните?

00177

Голяма част от историята на човечеството и до днес остава скрита в мъглата на вековете – за това говорят многобройните тайнствени обекти и съоръжения, над чийто произход си блъскат главите не едно поколение историци, археолози и уфолози.  

Ето най-известните от паметниците от безвъзвратно отминали епохи, в чието строителство според изследователите на паранормални явления непосредствено участие са взимали „инженери”, долетели от Космоса. Разбира се, повечето от тези заявления не издържат научната критика, но на някои от въпросите на уфолозите ортодоксалната наука така и не намира отговор.

 

Бедлендският страж (известен още като Главата на индианеца), провинция Албърта, Канада

 

1200

За да се полюбувате на огромното изображение на индианска глава, която сякаш носи слушалки на аудиоплейър, можете да въведете в Google Earth координатите 500’38.20 северна ширина и 1106’48.32 западна дължина.

Това огромно геоморфологическо образувание е възникнало практически без участието на човека: „слушалката” – това е пътят към нефтен кладенец, който се е появил наскоро. През 2006 г. фигурата е открита от Лин Хикокс – потребител на Google Earth.

 

Линиите на Наска (геоглифите на Наска), платото Наска, южната част на Перу; време на създаване – между 400 и 650 г. от н.е.

 253

Рисунките се състоят от множество изображения на животни, сред които могат да се разпознаят акули, гущери, косатки, колибрита, паяци, маймуни и др. Според уфолога, писател и кинорежисьор Ерих фон Деникен линиите на Наска може би са древно летище и едновременно „покана за гости”.

Той смята, че много-много отдавна Земята е посетена от пришълци, а при кацането на платото Наска двигателите на техния космически кораб са „разчистили” местността от камъни по този начин. Древните обитатели на тези земи приели извънземните за божества, които са се спуснали при тях от небесата (което не било много далеч от истината). След това „гостите” се отправили обратно към родината си, но хората се опитвали да ги „поканят” отново, рисувайки по земята различни символи и животни.

 

Пирамидите в Гиза недалеч от Кайро, Египет

 3110

 

 Египетските пирамиди са може би едно от най-тайнствените съоръжения в историята на човечеството. През хилядолетията историята на тяхното създаване е обвита с множество легенди и предположения, най-разпространено от които е мнението, че на египтяните са помогнали свръхцивилизации.

 3_cr

Наистина, някои интересни факти напълно биха могли да послужат за доказателство на тази теория.

418

Например в деня на лятното слънцестоене от гледна точка на Сфинкса залязващото слънце се намира точно между двете най-големи от пирамидите в Гиза. За да се осъществи този замисъл, древните строители би трябвало да разполагат с точен календар и да знаят, че продължителността на годината е 365,25 дни.

Освен това не е известно защо другите пирамиди, издигнати приблизително 500 години след Великата тройка, са силно разрушени под влиянието на времето, а съоръженията в Гиза практически не са пострадали.

Независимо от многобройните теории и досега не е ясно как египтяните са могли да издигат камъни, всеки от който е тежал средно по два тона, върху толкова висок строеж без използването на колелото – то е изобретено по-късно.

510

Някои учени смятат, че съществува непосредствена връзка между разположението на пирамидите и картата на звездното небе. Например комплексът в Гиза съответства на трите най-големи звезди в съзвездието Орион, което за древните египтяни било символ на един от главните богове – Озирис. Някои твърдят дори, че река Нил съответства на видимата част на Млечния път, което всъщност е подтикнало създателите на пирамидите да разположат гробниците по определена схема, но за това им е било нужно съвършено астрономическо оборудване. Само че откъде биха могли да го вземат? Отговор на този въпрос няма – пирамидите ревниво пазят своите тайни.

 

Подземният град Деринкую, Турция

 66

Гигантските подземни съоръжения са изчислени да осигурят всичко необходимо за 20 хиляди души: археолозите открили остатъци от хранителни магазини, павилиони за вино, подобия на типография, конюшни, училища, водопровод и т.н.

Според най-разпространената версия строителството на Деринкую е започнало през първото хилядолетие пр.н.е., но някои смятат, че градът е много по-стар и бил проектиран от извънземни сили за защита на населението в този регион от глобални катастрофи.

В подземните коридори има дори каменни врати, високи 1 – 1,5 метра и с тегло половин тон всяка, което говори за сериозния подход на сторителите към осигуряването на безопасността на жителите.

77

Градът е открит през 60-те години на миналия век и досега там се водят разкопки – в момента археолозите са достигнали на дълбочина 85 м.

 

Великият град Теотиуакан (от ацтекски „Място, където хората стават богове”) недалеч от град Мексико, Мексико

 811

Теотиуакан е един от най-древните градове на Земята и до ХV в. е най-големият населен пункт в Западното полукълбо. Предполага се, че е възникнал хиляда години пред появата на ацтеките по тези места.

85

Сред народите, участвали в създаването му, се посочват племената на толтеките, маите, сапотеките и мистеките, при това много изследователи смятат, че строителите на Теотиуакан, както и „авторите” на пирамидите в Гиза, са имали обширни математически и астрономически познания.

123

Ерих фон Деникен смята, че строителството не е минало без помощта на извънземни – според него именно те са изградили многобройните съоръжения още преди появата на човека.

1030

Любопитното е, че в строителството широко се използвала слюдата, която, както показал минераложкият анализ, се добивала на 4800 км от бъдещия град – в Бразилия. Слюдата е устойчива към въздействието на слънчева светлина, влага, електричество и високи температури, но защо в сградите е вложен такъв запас, остава загадка.

 

Саксайуаман, околностите на град Куско, Перу

11166

Бившата столица на Империята на инките практически изцяло е изградена от невероятно големи и тежки блокове, чието тегло достига до 360 тона. Учените се блъскат над загадката как инките са успели да доставят тези „тухлички” на строежа, тъй като най-близкото местонахождение на тези скали е на около 35 км от Саксайуаман.

 11101

 

Трилитонът в Баалбек, Ливан

 12126

В древния ливански град са запазени развалините на множество архитектурни съоръжения, посветени на римските богове (регионът някога е бил част от Римската империя), най-знаменитото от които е Големият храм на Юпитер.

12223

В конструкцията му са използвани три огромни монолитни блока с тегло около 800 т всеки (именно тези руини са получили наименованието Трилитон, в превод от гръцки – „Чудото на трите камъка”), и няколко по-малки – по 350 т. А недалеч, в кариерата, се намира блок с маса 1000 тона, който очевидно е бил приготвен, но по някакви причини не е използван при създаването на храма.

12_cr

Джорджио Цукалос и Дейвид Чайлдрес – привърженици на теорията за участието на извънземни в подобни „проекти”, заявили, че при транспортирането на каменните блокове в Баалбек са използвани технологии като антигравитация и дори акустична левитация.

 

Стоунхендж, графство Уилтшир, Англия

 13114

Едно от най-знаменитите тайнствени съоръжения в света, за което се смята, че е изградено между 3000 и 2000 г. пр.н.е. Учените и до днес спорят какво представлява: храм, гробище или древна обсерватория (съществуват и по-екзотични версии за предназначението на Стоунхендж).

1340

Теглото на опорните камъни достига 50 тона, а най-близката каменоломна с находище от подобни скали е на около 160 км от Стоунхендж. Това дава повод на много изследователи на паранормални явления да твърдят, че само пришълци биха могли да накарат тези камъни да танцуват (в превод от галското наречие „Stonehenge” означава „висящи” или „танцуващи камъни”).

 Вафелният камък, част от космически кораб на пришълци, недалеч от езерото на Дженингс Рандолф, Западна Вирджиния, САЩ

 14_cr

Разбира се, в действителност това е просто парче варовик с пръски хематит, образуващи тази интересна „плетеница”, но опитайте се да го обясните на привържениците на теориите за извънземни!

11 thoughts on “9 обекта, построени от извънземните?

 1. Голяма част от историята остава скрита, защото я крият. А сега вече видяха, че не могат вечно да я крият, запалена лампа под кош не стои, и решиха да ни забаламосват с извънземни. А истината е много простичка – създателите на тези архитектурни шедьоври са древните българи, великаните или още наречените в Библията “старите и уважавани нефилими” (Битие 6). Древните българи са говорили първия човешки език – българският. Те са били естествени и природни хора, които са съграждали всичко в единство с природата, без да си позволяват да нарушават природните закони и целостта на Съществуванието. Пирамидите и другите мегалитни конструкции, които са изградили по цялата планета са всъщност заместители на българските планини и техния геомагнетизъм с лечителската му сила.

 2. Ako balgaritesa nai drevnoto naselenie……togava zashto e dalo tolkova mnogo defekti pri sashtestvuvaneto se? Zashto ne e uspqlo da se zapazi , a samo do tolkova che da ocelee.I leka poleka da izchezva? Nali ima mnogo opit bg naroda, zashto sme pozvolili da ni porobqt I tolkova mnogo da ni tapchat, Zashto ne sme po silni , za da sme po silnata strana, a sme vinagi gubezhtite?????????

 3. БЪДЕТЕ БЪЛГАРИ ПО ПРИЗВАНИЕ
  БлагАри – Благи Ари – Благи Хора
  БогАри – Божи Ари – Божи Хора
  Бълагрин не се раждаш! Българин ставаш!
  Българите не лъжат, не лицемерничат, не завиждат, не мразят другите.
  Българин означава, осъзнат, светъл и духовно буден човек.
  Мнозина се наричат Българи, но не са такива. Те са самодоволни хорица, които живеят само в и с материалния свят, за тях съществуването е издигнато в култ. Те живеят, за да задоволят своето Его, интересува ги единствено храната, властта, славата, нагонът и парите. За тях най-важното нещо е оцеляването, а когато не са застрашени, те отчаяно се забавляват, търсейки щастието в материални придобивки и опитвайки се да забравят страха, Егото, самотата и слабостите си.
  БЪЛГАРИН е призвание до което всеки сам трябва да стигне !!!
  Думата БЪЛГАРИН означава Благи хора ( БлагАри ),
  Божи хора, Божи народ ( БогАри ).
  Всеки човек в света може да стане Българин, стига да извърви най-трудният път за всеки човек, това е пътя на СебеОпознаването.
  Имената на днешните държави България и Израел, не са само имена на държави и нации.
  Израил са 99,99 % от хората по света днес, това са хората които са излезнали от Рая, ИзРая – Израил.
  Българин е човек ( душа ) извървяла своя кармичен път чрез инкарнация и прераждания и готов(а) да премине в следващите измерения на Божественото творение, това което наричаме – Рай.
  Рай не е само митологично парче земя, Рай преди всичко е състояние на духа.
  Мисията на всеки един човек на Земята е, от Израил да стане Българин !!!
  Просто ВЯРВАЙ ТЕ, че Красива и Вълшебна приказка започна за България и Човечеството, промяната която идва като енергия от Слънцето ни, няма сила във Вселената която да я спре.
  Хората все още не разбират какво се случва, но всичко с времето си. Дойде времето за най-важната и заключителна част от мисията на Българите, Българското ДНК-а, което хиляди години пръскаме между народите, да се пробуди в точно отредения за това момент, и да изведе Човечеството от капана на илюзията и материализма, и да се отърси от страха и Егоизма.
  През 2012г. завърши един 26 000 годишен цикъл (едно галактическо денонощие), старите хора казват че ноща е най-тъмна, точно преди изгрев слънце и точно за това сега хаоса в който живеем е най-голям. Но настъпи новият 13 000 годишен ден, Слънцето се активира и още от преди 10 – 15 години започна да обръща енергиите си (полюсите си), тези енергии ще отключат онези 90 – 95 % от капацитета и възможностите на мозъците ни, които все още не използваме.
  БЪДЕТЕ БЪЛГАРИ ПО ПРИЗВАНИЕ, БЪДЕТЕ БЛАГИ АРИ.
  АКО ИСКАМЕ ДА ПРОМЕНИМ СВЕТА, НЯМА КАК ДА СТАНЕ АКО ПЪРВО НЕ ОПОЗНАЕМ И ПРОМЕНИМ СЕБЕ СИ !!!
  БЪДЕТЕ ПРОМЯНАТА КОЯТО ИСКАТЕ

 4. Светозаре,много вдъхновяващ призив!Еволюцията е промяна отвътре.И наистина е в ход по цялата планета.Трудностите правят човека мъдър,а не лесния живот.Колкото повече трудности преодолява в живота си,толкова по-бързо евоюлира всяко същество.Така погледнато България се явява място за бърз старт.

 5. Съгласен съм с коментара. Мисля също така, че името ни не винаги е било “българи”. Първоначално са ни наричали “гърци”, после “траки”, “славяни” и едва преди 1300 години, онези, които отнеха името ни ни преименуваха наново със сегашното ни име. Това скоро ще се открие!!!

 6. Всичко което си написал за доброто върху което трябва да се гради и да се изгражда един човек има един първо източник един Създател и е написано в една книга която се казва Библия или Божието слово което е вечно както Той е вечен и вратата е Неговият Син Исус Христос, друг път няма.Както е писано многото мъдрост носи и много печал. Да бъде славата на Бога и Сина му Исуса Христа до вечни векове. 🙂

 7. Абсолютно,промяна от вътре,а именно новораждане на духът ти чрез приемане на Исус Христос за свой спасител и Бог, просто изглежда нали, но се иска да повярваш,звучи добре и делата Божии след това изглеждат добре. А относно трудностите тогава те даже се и увеличават,но вече имаш една по висша подкрепа от Святият Дух който става твой водач.”Да! “И в долината на мрачната сянка ако ходя,
  няма да се уплаша от зло;
  защото Ти си с мене Твоят жезъл и Твоята тояга – те ме утешават. Псалом 23 Слава на Бога 🙂
  Твоят жезъл и Твоята тояга – те ме утешават.

 8. Исус отговори: Истина, истина ти казвам: Ако не се роди някой от вода и Дух, не може да влезе в Божието царство. Йоан 3:5

Comments are closed.

%d bloggers like this: